Замърсяването причинява нарастване на респираторните заболявания и смъртните случаи в

...
Замърсяването причинява нарастване на респираторните заболявания и смъртните случаи в
Коментари Харесай

Енергия от въглища, трафик, изгаряне на отпадъци, токсичен коктейл от смог в индонезийската Джакарта

Замърсяването предизвиква повишаване на респираторните болести и смъртните случаи в Северна Ява, в това число Джакарта, споделят специалисти. Смогът в мегаполиса с население от 11,2 милиона души идва от композиция от централи, работещи с въглища, изгорели газове от коли и мотоциклети, изгаряне на отпадък и индустрия, и доста хора в града упорстват държавното управление да предприеме дейности.

Емисиите от електроцентрали, захранвани с въглища, способстват за парниковите газове, които се издигат в атмосферата и спомагат за нагряването на планетата, основен фокус на конференцията на Организация на обединените нации за климата или COP28, която стартира идната седмица в Дубай.

Страни като Индонезия се борят да балансират възходящото търсене на енергийна индустриализация с нуждата от понижаване на въглеродните излъчвания и отбрана на публичното здраве.

През 2010 година Суряна следи по какъв начин снаха му умира от белодробни проблеми. През 2019 година мръсният въздух наподобява утежни пристъпа на туберкулозата...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР