Зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров се срещна с представители на

...
Зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров се срещна с представители на
Коментари Харесай

БСП проведе среща с мисията на ОССЕ

Зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров се срещна с представители на Мисията за оценка на изборите от Службата за демократични институции и права на индивида към ОССЕ по тяхна покана. От страна на организацията присъединяване в срещата взеха ръководителят на задачата за България дипломат Ян Петерсен, както и политическият анализатор Алиенор Беноа.

Зафиров срещна представителите на ОССЕ с хода на акцията за парламентарните избори в България на 14 ноември. Той уточни главните проблеми по време на протичането й - тежката епидемиологична конюнктура у нас, както и продължаващата битка за бистрота и почтеност на вота.

Те от своя страна насочиха въпроси, свързани с опциите за съставяне на постоянно държавно управление. Зафиров съобщи безапелационната подготвеност на Българска социалистическа партия с ясна стратегия и План за първите 100 дни на Българска социалистическа партия, с които да влезе в ръководството и да спомогне за решаването на проблемите на хората - здравната, енергийно-икономическа и обществена рецесия, в която се намира страната ни. В края на срещата зам.-председателят на Българска социалистическа партия изрази своята признателност към представителите на задачата по отношение на тяхната работа, обвързвана с наблюдението и оценката, която вършат на метода на осъществяване на изборите у нас. 

Преди тази среща Българска социалистическа партия подписа съглашение с Политическа партия ОБТ - Български Лейбъристи за взаимно присъединяване в изборите за Народно заседание на 14.11.2021 година На срещата участваха зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров, а от страна на ОБТ -  председателят Екатерина Атанасова и зам.-председателят Владимир Лафчийски.

В Споразумението се показва увереност, че консолидацията в лявото пространство е належащо повече от всеки път. " Вярваме, че би трябвало да се подхващат решителни стъпки, с цел да се постави завършек на внушенията, че опция няма ", се споделя още в текста.

Двете партии се сплотиха за: отстояване на взаимни политики в името на превъзмогване на социално-икономическите и здравни последствия от COVID-19, подсилване на държавността, възобновяване ролята на институциите като поръчител за гражданските, политическите и икономическите свободи, върховенството на закона и справедливостта, солидарността и равенството. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР