Залагам на това да има още българи, които да бъдат

...
Залагам на това да има още българи, които да бъдат
Коментари Харесай

Христо Грозев: Ще има още българи, арестувани за шпионаж в полза на Русия

" Залагам на това да има още българи, които да бъдат задържани като част от шпионската мрежа, работила в интерес на Русия ", съобщи журналистът Христо Грозев в " Още от деня ". По думите му мащабът на шпионските мрежи е голям и има аргументи за това.
Прочетете още
" Мащабът е още по-голям. Те са снимали обекти на НАТО, те са снимали съветски политици, правили са проекти за отвличания. Защо се случи? Защото в последните години стана доста елементарно да се разкриват съветски шпиони, тъй като те следват избрани правила. Ние ги разкриваме, публикуваме ги и те губят цели клъстери от шпиони. Затова им е било нужно да имат непознати шпиони ", уточни той. В изявлението Грозев описа, че и към него е имало интерес и е бил наблюдаван.

" Оказва се, че денят преди да бъде пуснато следствието за отравянето на Навални на 14.12.2020. още на идващия ден Марсалек е дал указания на зависещ, който е някогашен началник на специфичните служби в Астрия, да стартират да наблюдават всичко, обвързвано с мен ".

В " Още от деня " Грозев направи разбор на всичко, обвързвано с последващата храброст от страна на хиляди руснаци, да излязат и да се поклонят пред Навални. Посочи, че седмици преди убийството му е почнала целенасочена акция за дискредитиране на брачната половинка му Юлия.

" Две седмици преди убийството на Навални стартира акция за дискредитиране на Юлия Навалная. Това значи, че те най-вероятно са знаели и са възнамерявали, че след убийството му, тя ще поеме ролята. Има риск от една непресъхваща река от опити за дискредитация на Юлия ".

" Когато Навални се прибра в Русия аз попитах брачната половинка му и щерка му " вие давате ли си сметка, че той ще бъде задържан. Отговорът беше " да, естествено ". Тогава за какво го пускате? Жена му отговори като че ли се подразбира, че в случай че той не се върне това е краят на неговата вяра да стане президент един ден, да промени страната. Дори и да има минимална възможност той да излезе от пандиза жив си коства повече, в сравнение с никаква. И аварийният проект, който са имали Юлия да продължи неговото дело ".

Грозев описа, че семейство Навални още от 13-годишна възраст са подготвяли щерка им за момента, в който татко й не се прибира у дома повече в никакъв случай. Казвали са й:

" Бъди подготвена и се гордей, в случай че това се случи. Такива хора трансформират света! ".

Той напомни думите на Навални, че " при положение, че аз бъдат погубен това значи, че нашата обща мощ е доста по-голяма, в сравнение с сме мислили, тъй като от нас ги е боязън доста повече, в сравнение с си мислехме ". Според него това демонстрираха през днешния ден всички хора, излезли да кажат последно довиждане на съветския опозиционер без боязън.

" Още не сме видели на какво е способно брачната половинка на Навални. Това, което виждахме през годините беше една нейна роля, която играеше на брачна половинка. Когато я видиш в действителност тя е не по-малък политик от брачна половинка й. И огромна част от неговите хрумвания са били нейни, по този начин, че този вакуум, който виждаме може би ще бъде напълнен напълно, а може би повече от запълване от Юлия Навалная, тъй като тя е жена. Както съм казвал съветското общество се гради на женския темперамент и на слабостта на мъжкия. Крайно време е и в политическия живот да го забележим ".

" За режима ще бъде по-сложно да оправдае пред елекората си опит за ликвидиране или ликвидиране на жена, заради същата тази патриархална конфигурация на съветското общество ".

Христо Грозев сподели, че се е страхувал дали хората ще се осмелят да излязат на улицата.

" Аз доста се опасявах дали те в действителност ги е боязън, дали в действителност ще излязат на улиците, защото последните две години режимът стегна дотолкоз, че както го назовават в Русия " гайките ", че имаше действителна заплаха хората пасивно да стачкуват, пасивно да тъгуват и скърбят. Това, че излязоха десетки хиляди души и даже в този момент има верига от искащи да се поклонят пред Навални демонстрира, че даже в най-дълбоко мракобесие има вяра ".

" Аз не чаках по време на поклоненията да има дейни репресивни ограничения заради повода, че Путин основава подправен имидж на боголюбив и православен деспот и той не би могъл да изясни елементарно за какво праща репресивни сили в черква ".

" Това не значи, че е безвредно това, което направиха всички тези хора, защото камерите ги снимаха, имаше заглушители, които правеха невероятно предаването онлайн, и опасявам се, че въпреки всичко може да има последствия за тези, които крещяха " не на войната ", " кой умъртви Навални? ", и даже единствено името Навални ".

" За да изразят своето неодобрение хората би трябвало да стигнат до несъмнено равнище на безизходност. И това ликвидиране докара хората до такова равнище. Те повече няма какво да губят. Нямата заблуда, че с тях може да се случи нещо по-добро от това, което се случи с Алексей Навални ".

Журналистът разяснява и настоящата тематика за бъдещите избори в Русия, като подчертава върху това, че " те не са президентски ".

" Те не са президентски избори и няма смисъл да ги назоваваме такива. Хората могат да припознаят концепцията на Навални за " мъдро гласоподаване ". Да дадат своя глас за всеки различен претендент, който не е претендент на партията на Путин ", изясни Грозев.

По думите му елитът в Русия стартира да се опасява от всички тези репресии, а това тормози Путин, тъй като е евентуална заплаха елитът да стартира да крои проекти за неговата промяна.

" Елитът в Русия стартира да се опасява, че те могат да бъдат последващи, че те с някаква непремерена имитация по време на вечеря в някой безценен ресторант, могат да си навлекат гнева и да станат обект на опит за ликвидиране. А това е заплаха за Путин, когато елитът стартира да възнамерява неговата промяна ", уточни Христо Грозев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР