Законопроект, който криминализира ЛГБТК+ хората в Гана и техните поддръжници,

...
Законопроект, който криминализира ЛГБТК+ хората в Гана и техните поддръжници,
Коментари Харесай

Репресиите срещу ЛГБТК в Гана предизвикват гнева на ООН, международните правозащитни групи

Законопроект, който криминализира ЛГБТК+ хората в Гана и техните поддръжници, провокира интернационално наказание в четвъртък, откакто беше признат от Народното събрание, с Организация на обединените нации наричайки го „ надълбоко объркващ “ и призовавайки той да не става закон.

В изказване Равина Шамдасани, представител на Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации, сподели, че законопроектът уголемява обсега за наказателни наказания против лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални и странни хора единствено за това, че са такива, каквито са, и заплашва наказателни наказания против тези, които се възприемат като техни съдружници.

„ Съгласното държание на лица от един и същи пол в никакъв случай не би трябвало да бъде криминализирано... Законопроектът, в случай че стане закон, ще бъде корозивен и ще има негативно влияние върху обществото като цяло “, сподели тя.

Законопроектът, който беше гласуван от Народното събрание в западноафриканската страна в сряда, беше въведен за първи път преди три години. Той криминализи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР