Законодателите от Небраска блокираха в сряда вечерта късен опит да

...
Законодателите от Небраска блокираха в сряда вечерта късен опит да
Коментари Харесай

Законодателите от Небраска се противопоставиха на Тръмп, като блокираха промяната на гласовете в Електоралната колегия – засега

Законодателите от Небраска блокираха в сряда вечерта късен опит да се промени метода, по който щатът разпределя гласовете си в Електоралната гилдия, макар публичния напън от страна на някогашния президент Доналд Тръмп прекосяване към система, която печели взема всичко, което евентуално ще му бъде от изгода през есента.

Мярката не съумя, 8-36, при процедурно гласоподаване. Въпреки че е допустимо поддръжниците да подхващат още един опит за напредване на предлагането, остават съществени трудности, защото законодателната сесия наближава към края си и не е ясно дали предлагането има задоволително поддръжка, с цел да премине през финалната линия и да стане закон.

Небраска понастоящем раздава три от петте си електорални гласа на претендента за президент, който завоюва всеки от трите си конгресни региона. На процедура това слага конкурентния 2-ри регион в региона на Омаха в игра, макар че републиканците нормално печелят гласуването в целия щат елементарно.


Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР