Законът на любовта на Лаура Ескивел е изключително съвременна книга.

...
Законът на любовта на Лаура Ескивел е изключително съвременна книга.
Коментари Харесай

Або представи дебютния роман на редактора на Фокус Неда Узунколева Днес не ми се излиза

" Законът на любовта " на Лаура Ескивел е извънредно модерна книга. Тя е доста повече от това, което дава като сюжет. Това сподели програмният шеф на Радио " Фокус " Ива Дойчинова в рубриката " Дифтонг " в предаването " Един неделен ден по шосето " на Радио " Фокус " .

Книгата е написана през 1995 година и тогава създателят приказва за неща, на които ставаме очевидци през днешния ден в софтуерен аспект. " Лаура Ескивел преплита типичния за латиноавторите магичен натурализъм с извънреден сайфай род и се е получило нещо хем антично, хем туземско, хем извънредно футуристично. Тя е толкоз великодушна в своята фантазност “, разяснява Ива Дойчинова.

Действието в романа се развива сред 1500 година и ХХІІІ век. Героите в книгата са трима. " Те нагазват в орисите един на различен през 1500 година, когато мексиканецът Родриго нахлува в изконните мексикански земи, разрушавайки и убивайки. Той обругава и Пирамидата на любовта като я разрушава и построява къщата си от горната страна. На върха на тази пирамида той изнасилва индианката Ситлали, която забременява. В същото време към него пътува неговата бременна избраница Исабел, с цел да открият своето семейство в тези новозавладени земи. Ситлали става нейна помощница. И двете дами са нещастни по друг метод и друга причина. Когато Исабел ражда своето дете, Ситлали го изпуска и то умира. Тези трима индивида се гонят няколко века през няколко прераждания и през няколко софтуерни революции. Те си разменят функциите. Връщайки се обратно в животите си се оказва, че огромната им покруса в другите им прераждания е, че те не помнят какво са претърпели. През цялото време те влагат в яд, ненавист и боязън “, описа Ива Дойчинова.

Водещият на предаването Або показа дебютния разказ на Неда Узунколева " Днес не ми се излиза ". Той е неин рецензент, а книгата ще бъде показана на 4 април в nOva art space.

Романът е написан преди 12 години, когато тя е 19-годишна. " Много е мъчно да се срещне толкоз интелигентно и зряло написана книга, изключително от човек на 19. Тя предизвика всички сетива. Книгата е унигеографска. Много рядко се случва създател да може да написа добре от името на другия пол ", означи Або.

Историята споделя за трима отритнати от обществото бохеми – 88-годишен режисьор, психоложка в своите 50 и нейна пациентка в тийнейджърските си години. " Режисьорът има осем деца от разнообразни дами. Той се е затворил в жилището си и прави ретроспекция на блестящия си живот. Психоложката е болна от рак. Пациентката е типична бунтарка, която пие, злоупотребява със вещества и мъже и мъчно си намира другари, тъй като не намира хората за забавни ", описа водещият.

Съдбите на тримата герои се развиват паралелно в романа и нямат пресечна точка. " Това е фрагментарен разказ – прескачаме от ориста на единия към ориста на другия. Чувството, с което оставаш най-после, е безспорна обвързаност към тези герои ", показа Або.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР