Захарни заводи АД вече не е публично дружество, след като

...
Захарни заводи АД вече не е публично дружество, след като
Коментари Харесай

Третата най-голяма компания в сладкия бизнес у нас вече не е публична

" Захарни фабрики " АД към този момент не е обществено сдружение, откакто Комисията за финансов контрол отписа издадената от компанията емисия скъпи бумаги от своя указател и Българската фондова борса приключи нейната регистрация, оповестява онлайн изданието на в. " ".

Предприятието от Горна Оряховица е на трето място по доходи в бранш " Преработка на какао; произвеждане на шоколадови и захарни произведения " съгласно данните на Българската стопанска камара. Оборотът на компанията за 2022 година е 96,988 млн. лв., което слага единствено " Алкао ЕООД " от Първомай и " Нестле България " пред " Захарни фабрики ".

" Захарни фабрики " влага 11,19 милиона лв. в ново съоръжение

Благодарение на новата мощ индустриалният потенциал на компанията ще се усили на 60 000 л. етанол на ден

Печалбата за 2022 година е 11,8 млн. лв., а заетите чиновници към 2023 година - 373.

Както напомня изданието, още от средата на предходната година мажоритарният акционер " Захар Инвест " ЕАД разгласи, че счита да смъкна сдружението от БФБ- София с претекста, че поддържането на публичността е придружено с високи административни разноски и условия.

Печалбата на Захарни фабрики АД към март се приближи до максимума

Първото търгово предложение към останалите акционери беше направено през юни 2023 година при 5,15 лв. за акция, само че получи краткотрайна възбрана. Корекция в документите и нова цена от 6,29 лв. не помогнаха и КФН наложи дефинитивна възбрана. Така през януари беше изработен нов опит с цена от 6,30 лв. за акция, който беше позволен от КФН и завърши сполучливо.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР