Загубите на Въоръжените сили на Украйна надхвърлят 150 000 убити

...
Загубите на Въоръжените сили на Украйна надхвърлят 150 000 убити
Коментари Харесай

Загубите на украинската армия: 150 000 убити и ранени

Загубите на Въоръжените сили на Украйна надвишават 150 000 убити и ранени от февруари 2022 година до през днешния ден, заяви вестник " Ню Йорк Таймс ".
На фона на тези загуби и на известията за корупция, набирането на бойци е от изключително значение. Володимир Зеленски незабавно се пробва да реши този проблем с уволнението на началниците на районните служби за военна регистрация. 
В момента забележителна част от военнослужещите са доброволци и професионални бойци. Поради огромните загуби по време на контранастъплението на юг, както и при отбраната на други сектори на фронта, по-специално край Купянск - Харковска област, Украйна стремително попълня въоръжените си сили. Има данни, че мобилизираните дават подкупи на чиновниците във военните комисариати, с цел да избегнат военната работа и изоставен страната.
" Ню Йорк Таймс " цитира данни на украинската гранична работа, която всеки ден задържа приблизително по 20 души, опитващи се незаконно да пътуват в чужбина. Военнослужещ в Териториалната защита споделя, че корупцията във военните комисии е остаряла процедура и " тези, които желаят да избегнат мобилизацията, по този начин или другояче ще го създадат... "  
" Файненшъл Таймс " изнася, че задържаният началник на районния център за набиране на военни в Одеса Евгений Борисов е един от най-богатите чиновници, забъркани в рекет. Той е получил над 5 милиона $ от подкупи, като е таксувал от 2000 до 10 000 $ на човек, с цел да се избяга от готовност. Борисов употребявал нелегално добитите пари, с цел да си купи вила за 4,2 милиона евро в Испания.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР