Загадката на Sofia24.bg на 16 август е свързана с една

...
Загадката на Sofia24.bg на 16 август е свързана с една
Коментари Харесай

Продавала е понички преди да спечели място в Книгата с рекордите на Гинес и да се превърне в икона

Загадката на Sofia24.bg на 16 август е обвързвана с една от най-талантливите певици. Тя е на върха на славата и същинска икона. Провокацията е нейна запазена марка. Вписана е в " Книгата на върховете на Гинес " като най-успешната изпълнителка на всички времена в историята на музиката, както и най-продаваната рок певица на ХХ век. Познахте ли я? Става дума за Мадона, която е родена на 16 август 1958 година в Бей Сити, Мичиган. Баща ѝ е италиано-американец и се споделя Силвио Тони Чиконе, а майка й – Мадона Луиз Фортин.

Кръстена е на майка си, само че с цел да ги разграничават, я назовават “малката Нони ". Майка ѝ умира от рак, когато е на 33 години, а Мадона е на пет години. Тя е третото от общо шест деца: Мартин, Антъни, Паула, Кристофър и Мелани. Тя е най-голямата щерка. Вегетарианка е от 15-годишна. След като приключва лицей през 1977 година, отпътува за Ню Йорк единствено с 35 $ в джоба си. Преди да стартира да се занимава с музика е работила на няколко места с ниско възнаграждение, в това число е продавала и понички в известна сладкарница.

Преди да се отдаде на солова кариера е била създател на две банди. Формира " Breakfast Club “ с музиканта Дан Гилрой, с който се среща на турне в Европа през 1979, където е авариен танцьор и артист за френския актьор Патрик Хернандес. Двамата живеят дружно в изоставена синагога в Куинс. Около година по-късно, Мадона напуща групата си Гилрой, с цел да образува " Emmy “ с новия си другар Стивън Брей. Музиката им притегля вниманието на създателя на " Sire Records “, Сеймор Стайн, който ѝ предлага контракт като солов реализатор.

Първият ѝ сингъл " Everybody “ излиза на шести октомври 1982. Дебютният ѝ албум " Madonna “ е публикуван през юли 1983 с първия ѝ шлагер в Топ 10 " Borderline “. Нейният емблематичен и постоянно подправен външен тип е създание на стилистката и дизайнерка на бижута Марипол. Тя е актьорът, който пее за първи път " Like a Virgin “ на церемонията MTV Video Music Awards, предавана по кабелната телевизия през 1984 година. Първата роля на Мадона е като клубна певица в " Vision Quest “ през 1985.

От стартирането на първия си албум, осъществя общо 14. Продажбите ѝ са ѝ спечелили място в " Книгата с върховете на Гинес “, като най-успешният женски соло реализатор на всички времена и най-продаваният женски реализатор. Турнето ѝ " Sticky & Sweet “ през 2008 е толкоз сполучливо, че чупи върха, който е сложила единствено преди две години с " Confessions Tour “. През 1990 е номинирана за звезда на " Алеята на славата “. Тя не демонстрира интерес и срокът за приемане на поканата изтича. 

През 1995 година Мадона написа писмо до режисьора Алън Паркър, който е определен да режисира мюзикъла Евита. С писмото, дълго цели четири страници, Мадона убеждава Алън, че е родена за ролята на Ева Перон. Паркър избира Мадона за основната роля. Очевидно, това е много добър ход, защото през 1997 година, тя печели Златен глобус за най-хубава актриса в мюзикъл и “Оскар " за най-хубава ария – “You Must Love Me ".

Като актриса слага връх по брой на антинаградите " Златна малинка “, като има осем. В началото на 2000 година е оповестена и за най-лошата актриса на века. Страда от бронтофобия – боязън от гръмотевици и светкавици и от клаустрофобия – боязън от затворени пространства. Въпреки че е израснала в католическо семейство, тя дълги години е върла поклоничка на Кабала и разпространява учението в целия свят. Като дребна, Мадона мечтаела да стане балерина. Има два брака зад тила си, като първият е с артиста Шон Пен, а вторият с режисьора Гай Ричи. Майка е на две биологични деца и две осиновени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР