Заем от 1.2 млн. лв. ще изтегли община Сунгурларе, за

...
Заем от 1.2 млн. лв. ще изтегли община Сунгурларе, за
Коментари Харесай

Заем от 1.2 млн лева ще тегли община Сунгурларе

Заем от 1.2 млн. лева ще изтегли община Сунгурларе, с цел да покрие разходването на свободни целеви средства през тази календарна година. Сумата трабва да бъде възобновена в общинската хазна до края на м. декември 2023 година и късите периоди за възобновяване на финансите са причина за незабавната докладна бележка от кмета инж. Димитър Гавазов до общинския съвет.

Новият заем е нужен, заради дефицит на финансов запас, в резултат на незадоволително осъществени лични доходи, финансиране осъществяването на планове и завишение на разноските най-вече за „ Фонд работна заплата “, предплатено финансиране по планове и други

Промяна в разноските се регистрира и в резултат повишените цени на горива, ел. сила, материали и други Тези данни станаха ясни след направен разбор, който съпоставя докладите към 31 октомври 2023 година и същия интервал на миналата година.

Съгласно член 126 от Закона за обществените финанси, през годината свободните средства по бюджета могат да се употребяват за настоящо финансиране, само че в края на годината би трябвало да са налични.

На провелото се през днешния ден, второ постоянно съвещание на ОбС- Сунгурларе, локалния парламент даде „ зелена светлина “ за вдишване на общинския дълг. Срокът за погасяване на заема е къс, до м. юни 2024 година В момента община Сунгурларе няма време да предоговаря изискванията по дълга, а точно да желае разсрочването му във времето.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР