Задържани са крадци СНИМКА: ПиксабейИзвършители на кражби са задържани от

...
Задържани са крадци СНИМКА: ПиксабейИзвършители на кражби са задържани от
Коментари Харесай

Задържаха крадци в Ихтиман и Етрополе

Задържани са крадци СНИМКА: ПиксабейИзвършители на обири са арестувани от полицейски чиновници в Ихтиман и Етрополе, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – София.

В Районно ръководство - Ихтиман постъпил сигнал, че от строителен обект „ Междугарие Ихтиман – Немирово пешеходен прелез на с. Стамболово “ липсват към 450 кг арматурни железа, кофражни детайли, дървени греди, хидрофобен шперплат, акумулаторен гайковерт и електрожен. След оглед на местопроизшествието по случая е формирано досъдебно произвеждане. В резултат на подхванатите оперативно-издирвателни дейности полицейските чиновници открили и задържали съпричастен към кражбата осъждан мъж.

При осъщественото претършуване на адреса му в Ихтиман са открити и част от инкриминираните движимости. Действията по следствието не престават, допълват от полицията. 

Другият случай е от Етрополе, където 17-годишен направил кражба от манастир в село Рибарица. Той е откраднал 60 лв.. Младежът е възстановил отнетата парична сума на чиновниците на храма, след дейности на криминалисти от Етрополе. 

Материалите по случая са докладвани в прокуратурата с оглед използване наредбите на член 61 от Наказателния кодекс. Този член гласи, че във връзка с малолетен, направил заради въодушевление или лековерие закононарушение, което не съставлява огромна социална заплаха, прокурорът може да реши да не се образува или да приключи формираното досъдебно произвеждане, а съдът да реши да не бъде излъчен за съдене или да не бъде наказан, в случай че по отношение на него могат да се приложат сполучливо възпитателни ограничения по Закона за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните.

Преди дни рецидивисти бяха арестувани в миг на кражба на подземни кабели край Етрополе и село Бойковец.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР