Задържаха близо 10 000 фалшиви детски играчки при проверка в

...
Задържаха близо 10 000 фалшиви детски играчки при проверка в
Коментари Харесай

Митничари хванаха близо 10 000 плюшени играчки менте

Задържаха близо 10 000 подправени детски играчки при инспекция в региона на Министерство на правосъдието " Ферибот Оряхово ".

В товарен автомобил, който съгласно показаните документи транспортира карго товар от Гърция за Чехия, били открити са 8660 плюшени играчки с образни изображения на покемон и 1068 детски играчки с образни изображения на Супер Марио.

Това се е случило, откакто митническите чиновници открили, че част от колетите в товара съдържат детски играчки, за които има основателни подозрения, че нарушават права върху интелектуална благосъстоятелност.
 56 рискови детски играчки откри инспекция на базара в „ Илиянци ”
56 рискови детски играчки откри инспекция на базара в „ Илиянци ”

Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Национална агенция за приходите и ДАМТН със взаимни инспекции

Детските играчки са арестувани. Предстои притежателите на съответните търговски марки да бъдат известени.

Агенция " Митници " показва, че п рез 2023 година в над 30 случая са арестувани повече от 100 000 детски играчки . Митническите чиновници правят инспекции на товари, съдържащи детски играчки, текстилни и парфюмерийни произведения, перилни и почистващи препарати, спортни и други артикули, за секване на опити за контрабандното им превозване през държавната граница и отбрана правата върху интелектуалната благосъстоятелност.

Отбелязва се, че детските играчки заемат едно от водещите места измежду най-често фалшифицираните артикули, носители на търговски марки. Освен че те нарушават правата върху интелектуалната благосъстоятелност на правопритежателите, " марковите " детски играчки биха могли да са рискови. Фалшивите артикули не носят гаранции за влагането на безвредни материали и първични материали (платове, сплави, бои и други), което би могло да докара даже до здравословни проблеми на потребителите им. " Марковите " артикули нормално са анонимни - неразбираеми остават произходът и производителят им, заради което не е допустимо търсенето на отговорност при настъпили произшествия вследствие на използването им.
 Бум на подправени артикули у нас
Бум на подправени артикули у нас

До края на октомври са арестувани близо 4 милиона ментета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР