Задържаха 10 000 фалшиви детски играчки на Ферибот Оряхово.На 12

...
Задържаха 10 000 фалшиви детски играчки на Ферибот Оряхово.На 12
Коментари Харесай

„Арестувани“ играчки: Кой ги пренася и опасни ли са за децата?

Задържаха 10 000 подправени детски играчки на Ферибот Оряхово.

„ На 12 май сътрудниците са селектирали за щателна митническа инспекция – по метода за разбор на риска, товарна комбинация пътуваща от Гърция за Чехия. При прегледа на документите сътрудниците се усъмняват, че най-вероятно става дума за играчки, които нарушават правата за интелектуална благосъстоятелност “, изясни началникът на митническия пункт Димитър Каменов.

Детските играчки заемат едно от водещите места измежду най-често фалшифицираните артикули

По време на физическата инспекция митничарите откриват денкове с покемони, без ясното за качеството на детските играчки. „ По тях няма никакви етикети. Не е ясно за каква възраст за предопределени тези играчки и от какви материали са създадени “, разясни Димитър Каменов.

 Вариант 15 се падна на матурата по български език 2 мин. Вариант 15 се падна на матурата по български език  Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта, с която се е движил служебният автомобил 3 мин. Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта, с която се е движил служебният автомобил  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи 2 мин. Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи  Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото 3 мин. Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото  В мощ влиза новата възбрана за експорт на инсулините и антибиотиците 1 мин. В мощ влиза новата възбрана за експорт на инсулините и антибиотиците  Вариант 15 се падна на матурата по български език 2 мин. Вариант 15 се падна на матурата по български език  Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта, с която се е движил служебният автомобил 3 мин. Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта, с която се е движил служебният автомобил  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи 2 мин. Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи  Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото 3 мин. Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото  В мощ влиза новата възбрана за експорт на инсулините и антибиотиците 1 мин. В мощ влиза новата възбрана за експорт на инсулините и антибиотиците

Според него казусът с тази пратка не е единствено в нарушаването на интелектуалната благосъстоятелност , само че и в това, че тези играчки заплашват здравето на децата.

Компанията употребява към 100 хиляди тона пластмаса всяка година за своите артикули

„ След като задържахме пратката, ние уведомихме правовите притежатели на марките. Сега чакаме да получим съобщение, какво да вършим с тези играчки – дали да се унищожат, или да бъдат върнати на търговците. Засега те се съхраняват при нас “, уточни още началникът на митническия пункт.

Детските играчки са арестувани. Предстои да бъдат известени притежателите на съответните търговски марки.

Детето обаче не бързало да излиза

През 2023 година българските митнически инспектори са задържали в над 30 случая повече от 100 000 детски играчки. Детските играчки заемат едно от водещите места измежду най-често фалшифицираните артикули, носители на търговски марки, съобщавато още от Агенция „ Митници “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР