Зачестяват опитите за киберизмами. Последният такъв публичен случай засягаше директорката

...
Зачестяват опитите за киберизмами. Последният такъв публичен случай засягаше директорката
Коментари Харесай

Как да се предпазим от хакерски атаки

Зачестяват опитите за киберизмами. Последният подобен обществен случай засягаше директорката на " Социални действия и опазване на здравето " в Община Велико Търново Росица Димитрова. Тя алармира, че хакери са откраднали самоличността ѝ във Фейсбук и посредством месинджър, от нейно име, са желали пари от хора от листата ѝ с другари. По случая към този момент има повдигнато обвиняване.

Според Любомир Тулев – специалист по осведомителна сигурност, профили се хакват по три съществени метода. " На първо място - посредством налучкване на паролата, когато най-често се поставят обикновени и повтарящи се знаци. Тогава пробивът лишава секунди.

Вторият метод е хакване първо на пощенската кутия, обвързвана с съответния профил. Много постоянно хора основават пощенски кутии в безвъзмездни мейл снабдители, още до момента в който са възпитаници. Те не влизат в пощата си, с цел да я защитят. Препоръчвам на потребителите да ревизират сигурността на мейла, с който са асоциирали профилите си.

Откраднаха пари на консуматори, пазарували онлайн

Третият метод е посредством кражба на цялата сесия посредством високотехнологични способи за пробив. Това е дълъг низ от код, който, един път откраднат, взема вашата онлайн еднаквост. Случва се посредством фишинг симулация ", изясни Тулев пред NOVA NEWS.
 
 istock istock
По думите му използването на хакнатия профил може да е с комерсиална цел или поради изнудване. " Може да желаят пари от околните ви посредством операция и неистини ", предизвести специалистът. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР