Забраната да бъдат пускани български камиони през нашите граници с

...
Забраната да бъдат пускани български камиони през нашите граници с
Коментари Харесай

Превозвач: Асене, какви са тия налудничави идеи! Хората стояха като заложници по границите

Забраната да бъдат пускани български камиони през нашите граници с товари за Австрия е наказване за нас, българските компании, а не за съответната страна, която ни пречи да влезем в Шенген по суша. Така пловдивският транспортьор Петко Ангелов разяснява ограниченията, които ползват нашите митнически управляващи по отношение на българските транспортни компании, предава 24 часа.
Десетки наши камиони бяха блокирани на Дунав мост II и на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Брегово “ повече от денонощие. Обяснението на митническите управляващи е, че имат устно разпореждане от София да не пускат наши тирове към Австрия.
„ Това е удивително. Мои камиони бяха измежду блокираните. А те превозваха авточасти от Турция за Австрия. Кое е неуместното? С тази мярка на българските управляващи аз и моите сътрудници ще си загубим клиентите в Турция, защото те ще кажат: „ След като не можете да доставите в период стоката ни, ние ще си намерим други превозвачи “, изясни Ангелов, който е ръководител на Камарата на автомобилните транспорти.
Той описа, че търсили контакти със София, само че не им вдигали телефоните. На граничните пунктове прибрали на водачите документите и не ги пускали нито напред, нито обратно. „ Хората стояха като заложници без обикновени условия “, добави Ангелов.
Според него „ наказателната акция “ към Австрия е недобре премислена. Той даде образец с румънците, които бойкотират австрийски банки и компании, като не употребяват услугите им. „ Докато в тази ситуация българските управляващи санкционират нас “, повтори той.
„ Работим при извънредно сложни условия. Чакаме по три дни на „ Капитан Андреево “, с цел да влезем у нас, след това две денонощия на Дунав мост II, това е кошмарно “, изясни превозвачът.
От организация „ Митници “ им обяснили, че до момента в който не получат разпореждане от финансовото министерство, не могат да пуснат камионите към Австрия.
„ Чакаме среща с финансовия министър, с цел да разберем какви са тези налудничави хрумвания “, разяснява Ангелов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР