Забавянето на пазара на труда в САЩ е положителна реакция

...
Забавянето на пазара на труда в САЩ е положителна реакция
Коментари Харесай

Финансов анализатор: Когато доларът пада, златото съответно губи позиции

Забавянето на пазара на труда в Съединени американски щати е позитивна реакция на неприятните вести. Това се случва постоянно и е обвързано с упованията, че в бъдеще ще има някакви тласъци за пазарите и стопанската система. Това сподели основният капиталов съветник на " ЕЛАНА Трейдинг “ Цветослав Цачев в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.

По-слабите данни за заетостта в Съединени американски щати дават сигнал, че Федералният запас по-скоро ще върви към понижаване на лихвите, въпреки и не с предстоящите в предходните месеци темпове, разясни той. " Това подтиква покупките на акции и виждаме съвсем навсякъде покачване на цените на акциите, без значение от секторите и обособените пазари. Този положителен подтик идва в относително добър сезон за напредък на цените на акциите. През пролетта и лятото понижава ликвидността на търговията, само че пък придвижването на цените върви нагоре и търговията е по-спокойна “, изясни Цачев.

По думите му фактът, че няма пълноценна промяна и падне с повече от 5-7%, демонстрира импулса, който сега има пазарът. " Парите, които се насочват към рискови активи, без значение от спорните мнения, които дават централните банкери, фокусът им да не бързат към повишение на лихвите, самият факт, че има аргументи стопанската система да продължава да пораства и да виждаме напредък на корпоративните облаги, освен тъй като страната е стъпила крепко в стопанската система на всички места в развитите страни, а и тъй като президентският цикъл води до напредък на пазарите – тази композиция от фактори дружно с нуждата да се влагат доста пари, които има в стопанската система, във финансовата система в международен мащаб, са повода за растежа и за това позитивно отношение към всеки индикатор, който дава информация, че Федералният запас и другите централни банки няма да понижават лихвите. Тук основното не е това, че пазарът се тормози, а това, че те могат да бъдат нараснали. Всеки сигнал, че няма да има такава обстановка, е позитивен за пазара “, изясни Цветослав Цачев.

През миналата седмица динамичност имаше и при цената на златото. " Това, което ми прави усещане сега, е по-силната връзка с държанието на еврото. Когато доларът пада, златото надлежно губи позиции. Имаше някакви разминавания в последните седмици, които съгласно мен се дължат на обстоятелството, че златото растеше много мощно и трябваше да има някакви извличания на облаги. Голямото търсене на злато сега е главната причина трендът доста бързо да се възвръща. Има спекуланти трейдъри, които взимат облаги при всяко огромно придвижване, само че сега, в който цената върне, те ще се включат още веднъж като купувачи. Силен подтик за покупка идва от централните банки в Азия. Увеличаването на световната неустановеност води до същото “, уточни Цачев.

След осезаемия спад през последните седмици при петрола се следи леко покачване на цената. " Този спад, който видяхме от началото на април, се дължеше на упованията, че стопанската система се забавя. Това беше и една от аргументите да виждаме спад на " Уолстрийт “, само че чисто стопански видяно упованията са и в Китай да има закъснение на стопанската система. Кредитният подтик там също дава информация, че това нещо ще се случи. Темповете на напредък на кредитирането в стопанската система към този момент са много по-слаби, това към този момент стартира да се вижда и в заемите за промишлеността “, изясни специалистът.

Според него събитията в линията Газа няма да доведат нарушение на доставките и смяна в цените на суровинните. " Виждаме единствено краткотрайни, краткосрочни резултати и пазарът ги пренебрегва. Саудитска Арабия да вземем за пример има доста огромен свободен индустриален потенциал, доста бързо може да усили добива и продажбите на нефт в международен мащаб, даже да има някакви прекъсвания и ограничавания в други страни “, означи Цветослав Цачев.

Когато Фед понижава лихвите, търсенето на облигации пораства и доходностите стартират да падат, това е положително за стопанската система и за пазарите, изясни капиталовият съветник. " Това оказва помощ на бизнеса да взима по-евтини заеми. Има една доста мощна, директна връзка през последните години с държанието на пазара на облигациите. Всеки път, когато пада доходността на облигациите в Съединени американски щати, това корелира с повишаване на " Уолстрийт “ и тъкмо това видяхме през последните няколко дни. Спадът на доходността на облигациите незабавно води до интерес към акции, тъй като това има позитивен стопански резултат. “

Стагфлацията е доста отрицателен фактор за фондовия пазар, съобщи специалистът. " Тя е риск №1 пред пазара, само че сега, в който централните банкери кажат, че за тях това не е проблем, пазарът стартира да се концентрира върху опцията да има някакво намаляване на лихвите или те да останат на същото равнище “, изясни Цачев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР