За взривове в Запорожие тази нощ съобщава УНИАН. Четири силни

...
За взривове в Запорожие тази нощ съобщава УНИАН. Четири силни
Коментари Харесай

Взривове в Запорожие, обстрел по села в Никопол

За гърмежи в Запорожие тази нощ оповестява УНИАН. Четири мощни детонации са били чути в тъмните часове на денонощието.

Малко по-късно ръководителят на Запорожка област Олександър Старух заяви в канала си в Telegram, че гърмежът е засегнал обект от промишлената инфраструктура. Секретарят на градския съвет на Запорожие Анатолий Куртев написа в обществените мрежи, че под руините на предприятието може да има хора - не посочва обаче възможния им брой.

На мястото работят спасители. На видеоклип, оповестен в обществените мрежи, се вижда, че на мястото на удара има мощен пожар .

Въпросното промишлено дружество може да е най-големият украински производител на мотори MotorSich.

Няколко села в Никополския регион на Днепропетровска област са били обстрелвани от съветските войски тази нощ, оповестиха от районната военна администрация. По предварителни данни няма жертви, само че са развалени жилищни къщи, икономически постройки и коли.

" През нощта регионът на Никопол още веднъж се разтресе от противников огън... Руснаците обстрелват с грамадни оръдия и тежка артилерия три общини - Никопол, Марганец и Мировка . Те са насочили повече от 60 снаряда към мирни градове и села ", съобщи ръководителят на районната военна администрация Валентин Резниченко.
 ISW: Мобилизацията в Русия продължава
ISW: Мобилизацията в Русия продължава

Въпреки декларирания публично край

В утринната си сводка генералният щаб на украинските въоръжени сили оповестява най-вече за офанзиви на съветските сили в Източна Украйна - конфликтите интензивно започнаха след освобождението на Херсон.

По Сиверското направление в Сумска област съветските окупатори стрелят с минохвъргачки и ракетна артилерия наоколо до селищата Атинске и Нововладимировка.

По Слобожанското направление съветските окупатори обстрелват с минохвъргачки и артилерия селищата Стрелече, Старица, Огурцово, Охримивка и Зарубинка в Харковска област.

В посока Купянск и Лиман  руската войска нападна с танкове и цялостния набор на артилерията в регионите на обитаемоте места Нововолинск, Орлянка, Котляровка, Кромални и Табаевка от Харковска област; Новоселовское, Мясожаовка, Новоегоровка, Площанка и Невское от Луганска и Торское, Андреевка и Берестовое от Донецка област.

В региона на Бахмут не престават да са най-ожесточените конфликти , както и в посока на Авдиевка. Именно в това направление са .

В направленията Новопавловск и Запорожие окупаторите обстрелват с танкове и разнообразни типове артилерия селищата Бохоявленка, Благодатне, Времовка и Угледар в Донецка и Камянска в Запорожка област.

За Херсонска област генщабът оповестява единствено, че танкове и артилерия са съсредоточени в региона на Антоновка, Берислав, Одрадокамианка, Чернобаевка и град Херсон.
 Русия укрепва анексирания Кримски полуостров
Русия укрепва анексирания Кримски полуостров

Русия разгласи, че реализира триумфи и в източния район на Донецк
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР