За втора поредна година Център за подкрепа и личностно –

...
За втора поредна година Център за подкрепа и личностно –
Коментари Харесай

ЦПЛР спечелиха проекти по Национална програма на Министерство на образованието и науката

За втора поредна година Център за поддръжка и личностно – Стара Загора кандидатства и печели план по Национална стратегия „ Подкрепа за личностно развиване на децата и учениците “. През образователната 2021/2022 година бяха извоювани два плана - обзавеждане и съоръжение на кабинет „ Природни науки ” и кариерно насочване „ Моето бъдеще – обучение и фантазии ” на обща стойност над 40 000 лв..

През образователната 2022/2023 година центърът ще осъществя план за кабинет по " Хуманитарни науки " на стойност 18 985,00 лв., който включва обзавеждане, основаване на библиотека, закупуване на принадлежности за активността на клубовете „ Дебати “, „ Философско ателие ” и „ Психология ”, които се постановиха като мечтана форма за присъединяване на учениците от всички огромни учебни заведения на града.

Проектът разрешава подвижност на обзавеждането, което ще се трансформира според от съответната задача и тематика – образование, тренинг, писане на речи, есета и други форми на образование, осъществяване на полемики и диспути. Ще се основат условия за осъществяване на обществени събития за популяризация на клубовете и тяхната активност.

Проектът, извоюван от ЦПЛР - Астрономическа обсерватория " Юрий Гагарин " е на стойност 24 965 лева Той планува основаване на кабинет за работа с деца и възпитаници в направление просвета и технологии: „ Космически пътешествия в пространството и времето ".

Кабинетът ще подкрепи осъществяването на образователните стратегии в астрономическата обсерватория за извънкласна и извънучилищна активност в региона на галактическите проучвания. Чрез него ще могат да се получават задълбочени познания и на практика умения, които обгръщат главните посоки на актуалната физика на Космоса, наблюдения на Земята от Космоса, галактически орбитални обсерватории, замърсяването на близкия Космос. Значителна част от подготовката на учениците ще бъде ориентирана към проблемите, свързани с физическото проучване на Космоса и околоземното пространство, физиката на плазмата, физиката на високите сили, както и към работа с компютърни симулации и обработка на огромни бази данни.

Специализираният кабинет за работа с деца и възпитаници под надпис: „ Космически пътешествия в пространството и времето " ще употребява интерактивните благоприятни условия на компютъризирани аудио и видеосистеми, симулатори и компютърни игри, с които ще бъдат демонстрирани модерни версии на образователни и научно-популярни профилирани стратегии в региона на астрофизиката и галактическите проучвания и технологии. Част от тези артикули са създадени от водещи софтуерни компании, които партнират на проучвателен екипи на НАСА и ЕКА и демонстрират създаването и потреблението на галактическа инсталация, както във фаза абстрактен план, по този начин и при работата й в откритото галактическо пространство в мониторингов режим.

Освен това, кабинетът „ Космически пътешествия в пространството и времето " ще бъде прелестно виртуално и концептуално допълнение към Звездната зала на бъдещия Планетариум, телескопите на наблюдателната тераса, музейната колекция на Астрономическата обсерватория с астрономически и галактически апарати от близкото минало и софтуерно настояще.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР