За втора поредна година BILLA България заслужи признанието Топ работодател

...
За втора поредна година BILLA България заслужи признанието Топ работодател
Коментари Харесай

За втора поредна година BILLA България е с отличие за Топ работодател“ в страната

За втора поредна година BILLA България заслужи признанието " Топ шеф " за високото качество на своите работодателски политики и практики в страната. Сертификатът от влиятелния интернационален институт Top Employers Institute се връчва след осъществяване на изчерпателен самостоятелен одит на HR практиките на фирмите в няколко области, в това число хонорари и придобивки на чиновниците, условия на труд, образование и кариерно развиване.

" Изключително щастливи сме, че за втора поредна година сме отличени като " Топ шеф " в страната. Това самопризнание, преди всичко, е отражение на грижата и поддръжката, които се стремим да осигуряваме на всеки обособен чиновник. То е израз и на упоритостта ни непрекъснато да подобряваме нашите принадлежности и да надграждаме положителните практики. Вярвам, че това е ключът към дълготрайната ангажираност на нашите чиновници, а тя е в основата на високите бизнес резултати. " - показа Ивелина Евстатиева, началник " Човешки запаси " на BILLA България.

Отличието " Топ шеф " за BILLA България идва вследствие на дългогодишните и целенасочени старания на компанията в посока развиване на чиновниците и даване на отлични условия за работа. Търговската верига с максимален брой магазини у нас е и един от най-големите работодатели в страната - с над 5 200 чиновници. Всеки пети от тях е част от екипа на компанията повече от 5 години, а всеки 15-и е получил покачване през 2023 година В допълнение, над 62% от заемащите мениджърски позиции в BILLA България са дами, което е следващо доказателство за равния късмет за кариерно израстване, който компанията дава.

BILLA България е и единствената ритейл компания, която разполага със лични обучителни центрове в 4 града в страната. През миналата година над 1 600 от чиновниците на веригата са минали сполучливо най-малко едно образование в областта на търговията, а над 300 души са приключили сполучливо лидерска стратегия в профилираната " Школа за специалисти " на компанията. Фокус на веригата е и привличането и развиването на дейни и стимулирани младежи, като техният сполучлив старт в кариерата се предизвиква посредством ученическата и стажантската стратегия на BILLA . Те дават атрактивни благоприятни условия за професионално развиване в ритейл бранша на младежи още от 16-годишна възраст.

Top Employers Institute е интернационална самостоятелна организация за инспекция и сертификация на най-хубавите практики в областта на човешки запаси. Създаден преди повече от 30 години, институтът е сертифицирал над 2 200 организации в 122 страни по целия свят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР