За това сладко изкушение ви трябват малко бисквити, сладкарска сметана

...
За това сладко изкушение ви трябват малко бисквити, сладкарска сметана
Коментари Харесай

Торта Нескафе ще ви завладее, толкова е лека, сочна и освежаваща!

За това сладко прелъщение ви трябват малко бисквити, сладкарска сметана и нескафе

Рецептата я имам от най-малко 15 години и още е настояща, всички приятелки към този момент са я изпробвали… А който я опита, не може да я не помни толкоз елементарно! Ето и на вас рецептата за сочната Нескафе торта без печене:

Необходими артикули:
500 гр.бисквити (може и подготвени блатове за торта)
500 мл сладкарска сметана (за разбиване)
3 яйца
11 лъжици захар
3 лъжици нескафе (може и капучино)
малко мляко за напояване на бисквитите

Начин на подготвяне:
Разбийте сладката сметана с половината от общата захар (5,5 с.л.). В друга купа разбийте яйцата с останалата захар. Накрая прибавете нескафето и разбъркайте още малко, с цел да се разтвори кафето. Изсипете сместа в купата със сметаната и разбъркайте добре, с цел да се смесят и хомогенизират съставките.

Бисквитите една по една се накисват за малко в прясно мляко или се подреждат във формата и по-късно от горната страна с лъжица се заливат с малко мляко. Може да добавите и малко ром към млякото, само че не е наложително.

Наредете бисквитите, след което върху тях намажете слой от крема с дебелина към един пръст. Така оформете 3-4 реда бисквити и над всеки ред – от крема. Украсете от горната страна с настърган шоколад или шоколадови трохи, след което оставете в хладилника да се охлади добре, най-добре цяла нощ.

Забележка: вместо бисквити можете да употребявате подготвени блатове за торта, даже става по-бързо. Вместо нескафе можете да сложите и капучино, изключително когато става дума за детски стремежи.

Забележка: С изключение на специфични случаи като рождени дни и други сходни, половин доза от продуктите постоянно е задоволителна, тъй като в действителност излиза доста.

Още нещо, в истинската рецепта участва и 250 гр. масло (маргарин). То се поставя, с цел да стегне още малко кремът, само че аз не съм го слагала от години. Вкусът ми е някак по-добър по този начин.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР