За съжаление, всичко у нас поскъпва и ще продължи да

...
За съжаление, всичко у нас поскъпва и ще продължи да
Коментари Харесай

Ваня Григорова – икономически съветник на КТ „Подкрепа“: Ръстът на инфлацията трудно може да се прогнозира

За страдание, всичко у нас нараства и ще продължи да нараства, защото нашите вътрешни цени зависят и от интернационалните такива, и от войната в Украйна. Това сподели икономическият консултант на КТ „ Подкрепа " Ваня Григорова в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Зависимостта ни от доставките на горива и торове от Русия и Украйна непроменяемо ще се отрази на производителите на зеленчуци и плодове, уточни Григорова.

Ръстът на инфлацията мъчно може да се предвижда, съобщи Григорова. „ Може да надскочи и 10%, защото на годишна база тя към този момент е 10%. Ако обстановката се усложнява, а тя ще се усложнява, явно е, че ще надскочи 10%. Никой не знае обаче с какъв брой ", разяснява Григорова.

На национално равнище би трябвало да бъдат подхванати съществени ограничения, тъй че да се подсигурява оцеляването на популацията, безапелационна бе тя.

Увеличението на минималната работна заплата от 1 април няма да компенсира всички нараствания. То не компенсира даже инфлацията, уточни тя.

Спирането на доставките на газ от Русия ще докара до растеж на безработицата и бедността освен в България, само че и в Европа. Руският газ няма опция, безапелационна бе Григорова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР