За разлика от националния, местата в местния парламент са значително

...
За разлика от националния, местата в местния парламент са значително
Коментари Харесай

Общинският калкулатор: Кой от чия подкрепа ще има нужда в местния парламент в София

За разлика от националния, местата в локалния парламент са доста по-малко - 61. За значимите решения в София е нужно болшинство от най-малко 31 гласа. Прогнозата кой какъв брой мандата получава е на база екзитпола на „ Алфа Рисърч “.

Най-голямата група ще бъде тази на " Обединени за София ", зад която стоят ПП-ДБ и " Спаси София " със 26 общински съветници.

Този резултат автоматизирано значи две неща. Първо - те не могат да взимат еднолични решения и ще се нуждаят от поддръжка от другите групи. Второ - всички останали, евентуално, могат да взимат решения и без тях, в случай че се обединят в съпротива. Заедно имат повече от задоволително гласове.

Откъде може да пристигна поддръжката, от която се нуждаят?

На фона на взаимното ръководство в Народното събрание е разумно да допуснем, че предложенията им могат да бъдат харесани от вторите - ГЕРБ, които имат 13 мандата. Тази поддръжка би им била изцяло задоволителна да взимат решения.

Но не просто събитията от миналите дни ни демонстрират, че не можем автоматизирано да предположим такова обединяване на локално равнище.

Могат ли ПП-ДБ да се коалират с третите от Българска социалистическа партия?

Потенциално - да. Заедно биха имали 35 гласа в локалния парламент, които са задоволителни.

Първите могат да търсят поддръжка за съответни решения и от всички останали, само че поддръжка единствено от Има Такъв Народ и единствено от КОД няма да им стига за болшинство.

Последна догадка - с кого могат да се коалират вторите от ГЕРБ?

Ще имат потребност от необятна поддръжка – Българска социалистическа партия и „ Възраждане “. Обединение с тези две сили няма да им е задоволително. Трябва да получат поддръжка и най-малко от Има Такъв Народ или КОД.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР