За поредна година в Смолянско стартира конкурсът Библиотека на годината

...
За поредна година в Смолянско стартира конкурсът Библиотека на годината
Коментари Харесай

Стартира конкурс „Библиотека на годината” и „Библиотекар на годината” в Смолянско

За поредна година в Смолянско започва състезанието „ Библиотека на годината ” и „ Библиотекар нагодината ”, мотивът е 11 май - професионалният празник на библиотекаря. Организатори са Областна администрация - Смолян и Регионална библиотека „ Николай Вранчев ” – Смолян.

От актуалната година състезанието, който се организира под патронажа на Областният шеф на област Смолян Стефан Сабрутев, ще носи името на Йорданка Вълчева. Вълчева бе дълготраен заместник-директор на Регионална библиотека „ Николай Вранчев “, а професионалния й път бе напълно предан за одобряване на библиотечното дело в област Смолян.

Отличията ще се присъждат на конкурсен принцип за високи достижения в реализацията на задачата на библиотеките: внедряване на новаторски услуги за ползвателите, реализация на планове с социална и професионална значителност, принос в построяването на позитивна визия на библиотеките и по-силното им наличие в медиите и локалната общественост.

Предложения за годишните награди могат да се вършат от дирекционни препоръки на библиотеките, читалищни настоятелства, публични, професионални и неправителствени организации, представители на локалната власт.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР