За подобряване на вкуса на храната и за подчертаване за

...
За подобряване на вкуса на храната и за подчертаване за
Коментари Харесай

Идеи за домашни млечни сосове

За възстановяване на усета на храната и за наблягане за вкусовите нюанси се подготвят разнообразни типове млечни сосове, които са подобаващи както за салати, по този начин и за готвени ястия.

Един от типовете млечни сосове е доста подобаващ за допълнение на усета на зеленчукови ястия и салати. Необходими са две чаени чаши прясно мляко, две супени лъжици брашно, две супени лъжици краве масло, сол на усет.

Брашното се запържва до розово в маслото. Млякото се загрява, без да кипва. Брашното се размива в тигана с горещо мляко, което се прибавя на дребни порции. Всичко се разбърква доста добре, с цел да не останат бучки. Вари се 10 минути, соли се по усет, могат да се прибавят и други подправки.

Подходящ за салати, месни ястия и зеленчукови специалитети е сосът с кашкавал. Необходими са половин чаша от главния млечен сос – изработен с брашно, мляко и масло. Освен това ще ви трябват, две супени лъжици месен бульон, една супена лъжица настърган кашкавал, една чаена лъжичка краве масло, сол и червен пипер.

В главния млечен сос се прибавя топлия, само че не парещ бульон и настърганият кашкавал. Всичко се разбърква добре, прибавя се маслото, солта и аленият пипер.

За картофени ястия и специалитети със зеле] е подобаващ млечен сос с яйца. Той се подготвя от една супена лъжица брашно, един жълтък, една супена лъжица масло, петдесет мл прясно мляко, бульон на око, според от това дали желаете сосът да е гъст или необичаен.

 млечен сос с Маскарпоне

Брашното се запържва в маслото до порозовяване, разрежда се с бульон и се кипва към 10 минути на муден огън. Жълтъкът се разрушава в млякото, прибавя се на тънка бликам към соса и се разбърква. Вместо жълтък в соса може да се добави настъргано твърдо сварено яйце.

Млечен сос, който се употребява при поднасяне на пудинги, кремове и други типове десерти, се подготвя от две чаени чаши прясно мляко, една супена лъжица брашно, две супени лъжици захар, три жълтъка и една ванилия.

Брашното се разрушава в малко студено мляко. Жълтъците се разбъркват със захарта, съединяват се с размитото брашно и в тях се влива последователно половин чаша горещо мляко.

След това постепенно се прибавя и останалото прясно мляко – топло или горещо. Ароматизира се с ванилия и се вари до втвърдяване на слаб огън при непрестанно безредие. След събаряне от котлона също се бърка няколко минути.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР