За първи път руски и китайски военни самолети кацат на

...
За първи път руски и китайски военни самолети кацат на
Коментари Харесай

Патрул на руски и китайски военни самолети над Японско и Източнокитайско море

За първи път съветски и китайски военни самолети кацат на летища на други страни в границите на взаимно въздушно наблюдаване. По-рано южнокорейската войска разгласи, че е са задействани изтребители, защото два китайски и шест съветски военни самолета са навлезли в нейната въздушна зона за защита.

 

Руското министерство на защитата отхвърли да е било нарушено непознатото въздушно пространство и че са работили съгласно наредбите на интернационалното право. Според Москва „ на избрани стадии от маршрута стратегическите ракетоносци са били придружавани от изтребители на непознати страни. “

 

 Учението е част от поредицата за взаимни учения, които имат за цел да показват възходящото военно съдействие сред Москва и Пекин, които са сложени пред напрежение със Съединени американски щати.

 

Туполев Ту-95, който е прочут на НАТО като „ Мечка “, дружно с Ту-160, е гръбнакът на съветските нуклеарни сили за въздушно нахлуване с огромен обхват. Той е планиран да хвърля нуклеарни бомби върху Съединени американски щати по време на Студената война.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР