За първи път от два месеца насам, откакто бяха регистрирани

...
За първи път от два месеца насам, откакто бяха регистрирани
Коментари Харесай

Чудо: Северна Корея не отчете нито един нов заразен с COVID-19

За първи път от два месеца насам, откогато бяха регистрирани първите случаи на COVID-19 в Северна Корея, управляващите в страната регистрираха нулев брой новозаразени, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Няма обявени нови пациенти с тресчица за интервал от 24 часа от четвъртък вечерта, заяви държавната Корейска централна новинарска организация.

Въпреки че Пхенян поддържа непоколебим локдаун от началото на пандемията, отдавна специалистите разясниха, че е въпрос на време солидните огнища на Омикрон в прилежащите страни да се трансферират и в Северна Корея.

Пхенян е записал близо 4,8 милиона случаи на ковид от края на април, само че по данни на управляващите “9,994 % от тях са се възстановили изцяло, като единствено 204 пациенти са били приети в болница.

Очевидно заради липса на потенциал за тестване, Северна Корея не назовава ковид с същинското му име, а се базира на „ пациенти с тресчица “, вместо на пациенти с COVID-19 в отчетите за нови случаи.

Страната има една от най-лошите здравни системи в света, с неприятно оборудвани лечебни заведения, малко интензивни отделения и никакви медикаменти за лекуване на вируса или опция за всеобщо тестване.

Пхенян разгласи първите си случаи на ковид на 12 май и задейства система за оптималната незабавна предварителна защита на епидемията, като водачът Ким Чен Ун стана началник на центъра на реакцията на държавното управление.

Северна Корея не е ваксинирала нито един жител от 25-те милиона поданици, откакто отхвърли имунизациите, предлагани от Световната здравна организация.

Директорът за изключителни обстановки на СЗО Майкъл Райън предишният месец заяви, че счита, че обстановката в Северна Корея се утежнява, а не усъвършенства.

По-рано Южна Корея предложи да изпрати ваксини и друга здравна помощ на Севера, с цел да му помогне да се оправи с епидемията от ковид, само че досега няма формален отговор на предлагането.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР