За първи път на сцената на Народния театър “Иван Вазов

...
За първи път на сцената на Народния театър “Иван Вазов
Коментари Харесай

Румен Радев пропусна дебюта на щерка си на сцената на Народния театър

За първи път на сцената на Народния спектакъл “Иван Вазов ” излезе Дарина Радева - дъщерята на президента Румен Радев. Тя игра в новото зрелище “Елементарните частици ” на режисьора Крис Шарков, чиято премиера бе в неделя. Радев обаче я пропусна, въпреки постоянно да гледа щерка си в НАТФИЗ. Тя към момента е студентка в класа на проф. Пенко Господинов.

Постановката е по романа на Мишел Уелбек, а в нея с изключение на Дарина вземат участие Теодора Духовникова, Жаклин Даскалова, Димитър Николов, Мартин Димитров, Елена Иванова и Славена Зайкова. Двучасовият театър споделя за двама братя - несполучлив публицист и международно приет академик биолог. Чрез техните истории се визира тематиката за любовта във времето на свръхтехнологиите. Постановката ловко редува минало и бъдеще, като праща публиката в 2029 година, когато има клонирани хора. Дарина Радева влиза в няколко функции. Спектакълът е провокативен, дръзновен, нахален, само че по тази причина е и неразрешен за лица под 16 години.

Крис Шарков резервира езика и звученето на романа на Мишел Уелбек, за който изданието “Индипендънт ” написа:

“Болезнен и настойчив, богат и провокационен, романът ни удивява освен с концепциите си, само че и с портрета на едно общество, на едно човечество, което е изгубило всякаква дарба за връзка ”.

Следващите дати, на които ще се играе постановката, са 26 април, 7 и 28 май на Камерната сцена.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР