За някои хора отказването от шоколадова бисквита или парче торта

...
За някои хора отказването от шоколадова бисквита или парче торта
Коментари Харесай

По-трудно е да откажеш торта, когато си дебел: Проучване на мозъка на затлъстели доброволци

За някои хора отказването от шоколадова бисквита или парче торта наподобява относително елементарно, до момента в който за други е голяма психическа борба, съобщи dailymail.co.uk.

Сега специалистите откриха, че хората с по-висок ИТМ в действителност се нуждаят от по-голяма смяна в мозъчната активност, с цел да изберат здравословна храна пред желаната закуска.

Изследователи от Университета " Куинс " в Онтарио проучиха данни от три проучвания с магнитно-резонансна томография с присъединяване на 123 участници, които показват какво биха предпочели да ядат в разнообразни обстановки.

Експертите са разкрили, че хората с по-висок ИТМ, показател на телесната маса, в действителност се нуждаят от по-голяма смяна в мозъчната активност, с цел да изберат здравословна храна пред желаната закуска.

Анализът разкрива, че хората, които са били по-способни да контролират избора си на диета, са се нуждаели от относително дребни промени в мозъчните положения, с цел да реализиран задачата си - и това е било мощно очевидно при хората с невисок ИТМ.

Участниците с висок ИТМ обаче не са могли да разчитат на този механизъм и са се нуждаели от по-големи промени в мозъчната интензивност, с цел да създадат здравословен избор на храна.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР