За мен е изключителна чест да направя това откриване, защото

...
За мен е изключителна чест да направя това откриване, защото
Коментари Харесай

След 8 години чакане: Откриха филиал на Спешна помощ в Сърница

За мен е изключителна чест да направя това разкриване, тъй като сърцето ми е в медицината. Това, че сте чакали осем години, в моите показа е неприемливо. Като доктор с 28 години опит в областта на медицината и като шеф на Спешното поделение в най-спешната болница в България – " Пирогов ", за мен този ден е празник. Това съобщи министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев по време на откриването на филиала за 24-часова Спешна помощ в гр. Сърница през днешния ден. На формалната гала участваха още кметът на Община Сърница Неби Бозов, регионалният шеф Трендафил Величков и други

По думите на здравния министър потребността от построяването на подобен център е належаща, освен заради труднодостъпното географско местонахождение на района и затрудненото напредване до най-близкия Център за незабавна здравна помощ, само че и заради обстоятелството, че гр. Сърница е курортен център, което доста усилва броя на популацията през туристическите сезони.

Министър Меджидиев изрази своята задоволеност от обстоятелството, че по време на мандата на служебното държавно управление, са открити Спешни центрове и в Созопол, и в Приморско, което е резултат от водената поредна политика в предпочитани за него сфери – майчино и детско опазване на здравето, както и неотложност във всяка една точка на страната. Той даде обещание да спомага с застраховане на фрагменти и от огромни болнични заведения в страната при положение на нужда.

Здравният министър разяснява също и идването на първите хеликоптери, които ще реализират незабавна помощ по въздуха, както и връчването на първите удостоверения на приключилите 50 лекари и медицински експерти в курса „ Оказване на незабавна здравна помощ по въздуха “ в утрешния ден, което по думите му е исторически миг.

Кметът на Община Сърница Неби Бозов благодари на доктор Междидиев за това, че е трансформирал в своя персонална идея апела на локалните поданици за Спешен център.

За всеки избавен живот в нашата община, Вие ще имате принос, тъй като цели осем години се борехме за това, на което сме очевидци през днешния ден. За гостите и жителите на Сърница този Спешен център е едно утешение, сподели прочувствено кметът.



След като прерязаха лентата на новия филиал, министърът и кметът алегорично отстраниха и работното време, тъй като Община Сърница към този момент има денонощна незабавна помощ.

На финала министър Меджидиев и кметът Неби Бозов откриха нова чешма – знак на традицията на Община Сърница. Тя е подаяние от доктор Междидиев и Неби Бозов за жителите и гостите на града, с благопожелание за здраве и благополучие.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР