За импийчмънта гласуваха депутатите от ПП-ДБ, БСП, ИТН и Възраждане.

...
За импийчмънта гласуваха депутатите от ПП-ДБ, БСП, ИТН и Възраждане.
Коментари Харесай

Росен Желязков вече не е председател на Народното събрание

" За " импийчмънта гласоподаваха депутатите от ПП-ДБ, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Възраждане ". " Против " бяха ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

.

 

По искане на Йордан Цонев беше подложено на гласоподаване предлагането дебатът да бъде преустановен.Предложението бе признато. След това последва и гласоподаване на самото предложение. Мирослав Иванов от ПП-ДБ съобщи, че предлагането на Цонев опонира на разпоредбите за работа на Парламента.

.

Вчера ПП-ДБ и Българска социалистическа партия внесоха искане за предварително освобождение на Желязков за цялостното му държание като началник на институцията и за редовно несъблюдение на законодателната стратегия. Според ПП-ДБ Желязков злоупотребява с власт и пълномощия, и работи в полза на политическия блок ГЕРБ- Движение за права и свободи.

 

По-рано оставката на ръководителя на Народното събрание желаеха и от " Възраждане " с съответен претекст - не беше позволена точката за вота на съмнение към служебното държавно управление с мотив, че не дава отговор на Конституцията.

 

От ГЕРБ и Движение за права и свободи не погледнаха съществено на настояването за оставка на ръководителя на Народното събрание в последните часове на работата му. Бойко Борисов го дефинира като прочувствени прояви, а Делян Пеевски-популизъм.

Парламентът не събра кворум от първия път за започване на съвещанието през днешния ден.

 

След почивката в пленарна зала влязоха от ГЕРБ. Само един от народните представители от партията на Борисов се записва. Заседанието събра кворум и стартира спор преди гласуването, което приключи с импийчмънт на Желязков.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР