За доброто настроение на всеки празник ключова роля има добрата

...
За доброто настроение на всеки празник ключова роля има добрата
Коментари Харесай

Защо варненци вече 20 години споделят Гергьовден с вкусно агнешко на пещ от ресторанти Стария Чинар?

За положителното въодушевление на всеки празник основна роля има положителната храна! Както повеляват обичаите, на Гергьовден се събира цялото семейство и другари, а имениците означават своя празник с богата софра, на която наложително участва печеното агне.

В случай, че нямате време или опция да сготвите всичко, което Ви се желае, при нас може да опитате обичайни агнешки ястия или да поръчате от нашите заведения за хранене, като ние ще приготвим всичко вместо Вас! Имаме тъкмо 20 години опит в приготвянето на Гергьовско агне по остаряла българска рецепта, печено на пещ и поднесено в компанията на прясна зелена салата.

Освен това, помислили сме и за феновете на други агнешки деликатеси, като предлагаме следните капризи:

- Агнешка главичка - обичан специалитет на защити гастрономи

- Агнешки котлети - за феновете на чистото месо с букет от подправки

- Агнешки/телешки кюфтета - апетитни пролетни кюфтета с подправки

- Агнешка дроб супа - обичайната агнешка супа

Защо обаче нашето агнешко е извънредно? Ще си позволим да издадем част от тайната.
Перфектно сготвеното печено агнешко за Гергьовден се получава посредством следване на няколко съществени стъпки. На първо място, това е съблюдаване на остарялата българска рецепта с младо агнешко месо, овкусено със свежи подправки (пресен чесън, свеж джоджен, свеж лук), както и с черен пипер, червен пипер и сол.

Втората загадка се крие в метода на подготвяне на самото месо. Агнешкото в заведенията за хранене на Стария Чинар се готви, като авансово порцираното месо се овкусява богато със сезонните ароматни подправки, които пригласят усета му.

След това агнешкото “отива ” към авансово опалената с дърва пещ, която го изпича отмерено в продължение на цели четири до шест часа, с цел да стане тъкмо толкоз нежно и сочно, колкото би трябвало да бъде. Този муден развой на готвене разрешава на подправките да отдадат аромата си, а на маслото и бирата, които използваме – да обезпечат неповторим свършек на агнешкото.

Ние постоянно избираме единствено качествено българско месо и най-подходящите подправки, само че в основата на чудното Гергьовско агне на е хубаво опалената пещ за готвене.

И по този начин, за вкусното агнешко са значими най-много две неща - да му дадем нужното време за готвене и да използваме подобаващите подправки, преди да стигне до пещта.

А последната, само че не по значение загадка съставна част, е старанието, което влагаме в приготвянето на всяко ядене. Затова ще Ви чакаме в нашите заведения за хранене, където може да се насладите на ястия, приготвени със свежи български подправки по отношение на сезона, поднесени с внимание и гостолюбие, на което доста държим.

Както за други мотиви, на които се събираме с най-близките, по този начин и за Гергьовден, вратите ни са необятно отворени за Вас, а тази година имаме още един мотив да се радваме дружно с Вас, и това е нашият 20-годишен празник. За тези две десетилетия се утвърди като желано място за персонални празници и тържества.

Благодарим Ви, че към този момент 20 години творим и се усъвършенстваме с Вас!

Добре пристигнали сте!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР