За да се гарантира качествена здравна услуга на населението, е

...
За да се гарантира качествена здравна услуга на населението, е
Коментари Харесай

Само един общопрактикуващ лекар е останал в община Трън

За да се подсигурява качествена здравна услуга на популацията, е належащо да бъде разкрита най-малко още една процедура, само че искащи да работят в пограничния край няма.

Около 4000 души е популацията на община Трън. От шест планувани практики при старта на здравната промяна, са били заети три. Едната от тях е закрита преди няколко години. Наскоро втори персонален доктор приключи активността си и по този начин в цялата община остана единствено един.

„ В незабавната помощ имаме един екип, който е на кола за спешна помощ. Имаме и незабавен кабинет, който има 24-часово покритие на доктор, който е на място там, само че остава казусът с изписването на медикаментите на хронично болните и направленията за експертите, тъй като няма по какъв начин този незабавен кабинет да издава тези посоки и болничните ”, сподели кметът Цветислава Цветкова.

С казуса е осведомен регионалният шеф на Перник, потърсено е подпомагане и от Националното съдружие на общопрактикуващите лекари.

„ Ние предлагаме помещение безплатно, можем да осигурим и място за живеене, тъй че не е наложително този общопрактикуващ доктор да пътува всеки ден ”, добави Цветкова.

Близо 2 300 са пациентите от закритата процедура. Част от тях се записват при единствения останал персонален доктор в града, други ще търсят здравна грижа в прилежащата община Брезник.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР