За да научим повече за това как да преобразим романтичната

...
За да научим повече за това как да преобразим романтичната
Коментари Харесай

Отключете страстта: Експертни съвети за превръщане на романтичната вечер в незабравимо с*ксуално изживяване

За да научим повече за това по какъв начин да преобразим сантименталната вечер във вълнуващо буйно преживяване, беседваме с специалиста Ванина Цонева, която ще показа скъпи препоръки и тактики за възстановяване на интимността и удовлетворението по време на празника на любовт, а и освен.

Ванина е секс коуч с опит и фокус върху телесните и прочувствените прекарвания и връзката им с нашата еротичност и половост. Методите, които употребява в работата си включват диалози, медитации, визуализации и придвижване. След години в Берлин, където се занимава със полово обучение за възрастни, тя се връща в България и приключва онлайн Института Соматика в Сан Франциско за коучинг по секс и фамилиарност. Практикува на място в София и онлайн. Ето какво показа тя пред Jenite.bg:

Какви са основните детайли за основаване на полова фамилиарност по време на сантиментална вечер?

Добре е да знаем, че не всички хора са сантиментални. За някои това ще от значително значение, за други ще е безспорен търн оф. Така че е добре преди да стартираме една такава вечер да знаем дали и двамата сътрудници желаят в действителност това да се случи.

Иначе няма универсални предписания - за някои хора докосването и тихото говорене могат да бъдат супер възбуждащи, до момента в който за други подаръците и сигналите, че са оценени. Но като цяло докосването, свързването, контакта очи в очи, забавянето на темпото са детайли от половата игра, които могат да ни предразположат. Очакването, новото, мистерията може да са много възбуждащи също.

Каква роля играе връзката в превръщането на елементарната вечер във вълнуващо полово преживяване?

Основна. Комуникацията е нещо, което доста от нас подценяват, защото тези тематики са сложни и крият доста провокации. Дори като стартираме от концепцията, че сексът просто се случва - това е индикатор за компликациите, които изпитваме да приказваме на каквито и да било тематики, свързани със секса. Но връзката ще помогне за избягването на разочарования, на непосрещнати упования и спорове. За това е значимо тя да се случва непрекъснато.

Как да подготвим атмосферата, с цел да предразположи и двамата?

Хората имат разнообразни типове полово предпочитание - непринудено и подтиквано. Партньорът със подтикваното предпочитание ще има потребност от жест, дума, диалог, може би досковане, внимание, проявление на желанието на другия. Често този със спонтанното предпочитание ще е подготвен за секс незабавно.

За това ще е належащо да наблегнете най-много на потребностите на колегата със подтиквано предпочитание (да, в множеството случаи това са жените). Не се срамувайте да кажете " Трябва ми приглушена атмосфера, леки докосвания, успокоение ” или противоположното " Необходима ми е мощна музика, танци, адреналин ” - това са значими предпоставки за вашето предпочитание, а вашето предпочитание е належащо за каквато и да било фамилиарност.

Какви изобретателни хрумвания можем да използваме за предигра и еротична стимулация?

Често разясня, че даже понятието " предигра ” е може би неверно, защото на нас дамите ни е нужна дълга игра, тя не е нужно да бъде единствено преди секса и в някои случаи даже ни е по-лесно да свършим от нея, в сравнение с от навлизане.

Така че първоначално даже удължаването на предварителната игра е добра концепция. Вместо да е 10 минути и да стартирате навлизане, по-добре отделете 20-30 минути. Бъдете изобретателни - тази игра не е належащо да е просто натискане и целуване - има разнообразни играчки и практики, които могат да оказват помощ за това.

Как можем да създадем по-голяма фамилиарност и връзка с колегата си, с цел да усетим повече неспокойствие и пристрастеност?

Липсата на непосредственост е една от аргументите за неналичието на секс в една връзка. Това се случва изключително при по-дълги връзки, където споделяме общи грижи за къща, деца, родители и всекидневието ни се завърта към тези грижи. Отношенията стават много практични и базисни и дълбочината и дългите диалози за страстите ни, страховете ни, фантазиите ни изчезват. В този миг е мъчно да стигнем до секс или най-малко до секс, който е дълъг и бездънен и приемлив за двамата сътрудници. В тези случаи поучавам да се възвърне прочувствената фамилиарност - да излезете от битовия подтекст и да говорите още веднъж за фантазиите, страховете, страстите си. Да се отдалечите от къщата, децата и битовото даже за една вечер и да си припомните връзките ви на първо място това.

Какви са преимуществата на включването на секс играчки и по какъв начин можем да ги използваме за по-голямо наслаждение и пристрастеност?

Секс играчките могат да ни дадат оригиналност и многообразие - два значими за хубавия секс детайла. Често в по-дълги връзки сексът се трансформира в рутина и не сме доста сигурни по какъв начин да го разнообразим. Играчките са добър инструмент за това.

Как да изберем и защо да внимаваме?

За двойки нови в тази сфера предлагам да опитат играчки с отдалечено - те не са супер инвазивни, наподобяват добре и могат да се употребяват на всички места освен по време на секс. Идеята е, че сътрудникът ви управлява вибрациите и режимът на стимулация от разстояние, до момента в който играчката е във вас. Друга концепция е да опитат пенис пръстени, защото те дават наслаждение и на двамата.

Основното, за което е добре да се внимава е материалът, от който е направена играчката. Тъй като в тази промишленост няма регулации, релано на кутията може да написа силиконова играчка, а в действителност процентът силикон да е 1%. За това е значимо когато поръчате играчката да видите по какъв начин се усеща - Лепне ли? Твърде мека ли е? Мирише ли мощно и неприятно? Има ли огромни пори по нея, които се виждат? Това са все знаци, че играчката не е положително качество и е добре да се замислите преди да я употребявате. Можете и просто да се осланяте на бранд, за който знаете, че прави положителни, качествени играчки. От българските такива това е passion.bg.

Как можем да разнообразим по различен метод, с изключение на посредством потреблението на секс играчки?

Има многочислени способи да се насладите на секса, само че за мен най-пълноценния и дълготраен вид е да (пре)откриете еротичните си стремежи. Толкова малко отделяме време да разучим в действителност какво ни харесва в секса, какви страсти желаеме да изпитаме, каква динамичност желаеме да преживеем. Какво допиране и каква атмосфера, какви думи и какви жестове са значими за нас? Кое несъмнено не желаеме да се случва и кое в действителност ни е належащо? Как да стигнем до страстите, които ни водят в секса? Това са все въпроси, които малко от нас си задават, най-много поради срама, само че чиито отговори могат да отворят и обогатят доста половите ни прекарвания. Аз самата провеждам семинар на 25-ти февруари на тази тематика, само че предлагам това и като самостоятелна услуга за двойки. Така че да - открийте какво желаете в секса и това ще усъвършенства прекарването ви.

След като разгледахме препоръките и тактиките на секс коуча Ванина Цонева за трансформиране на сантименталната вечер във вълнуващо буйно преживяване, излиза наяве, че интимността и удоволствието във връзката са достижими посредством връзка и изпробване. Важно е да се помни, че всяка връзка е неповторима и това, което работи за една двойка, може да не подхожда на друга. Следвайки препоръките на специалистите и като оставим отворена връзка с колегата си, можем да открием нови способи за наслаждение във връзката. Нека Свети Валентин бъде мотив за възобновяване на пристрастеността и любовта във връзката ни и за основаване на специфични моменти, които ще запомним вечно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР