За да можем да решим проблемите с чистотата на въздуха

...
За да можем да решим проблемите с чистотата на въздуха
Коментари Харесай

Терзиев за скандала с бул. Витоша: Трябва да продължим с мерките за чист въздух

За да можем да решим проблемите с чистотата на въздуха в София, би трябвало да продължим с ограничения, които подтикват това. Една от тях е различният превоз, да можеш да се придвижиш с велосипед, да може да се придвижиш по един тротоар, по който може да се върви, както и с развиване на градския превоз. Това са неща, които се случват и лишават време, и аз ги разбирам хората, защото това беше и тематика по време на акцията, сподели през днешния ден пред публицисти кметът на София Васил Терзиев, запитан за плана за новата организация на придвижването по бул. " Патриарх Евтимий " и за митинга на жители. 

На въпрос, че " Европейският център за политики е завел дело против решението за организация на придвижването и дали счита, че има някакви нарушавания, тъй като те се базират от разпоредба от 2017 година ", столичният кмет отговори: " Според екипа няма, в случай че има, съдът ще излезе с решение ".

Попитан дали се тормози, че има митинги против решение, което би трябвало да облекчи придвижването, Васил Терзиев сподели, че би трябвало да е ясно, че е застанал зад това решение. " Аз имам вяра в целесъобразността на този план и че измененията, които се вършат в дълготраен проект, са за положително и това, което от време на време се изпуска, е че това е единствено една дребна част от измененията, които се вършат. Никой не е ням, чуваме ги хората за паркоместата и търсим решения. Търсим къде да осъществяваме подземни паркинги, имаме няколко местоположения, само че не може всичко да стане едновременно ", съобщи кметът на София, представен от Българска телеграфна агенция.

Той означи, че не може градът да стои в застой, тъй като всичко не е идеално. " Всяка една смяна е мъчителна и когато беше затворен бул. " Витоша ", когато се вкараха зоните, когато ни накараха да слагаме колани, когато трябваше да се научим да стопираме на пешеходни пътеки и да приемем, че пешеходците имат права ", сподели Терзиев. 

Попитан за разговора с жителите, кметът на София отговори, че откъм връзка си дава сметка, че е можело да премине по друг метод. " Отчитам някои пропуски от наша страна и ще се изправим, още по-рано да се стартира да се приказва. Това е план, който е бил дискутиран доста пъти през годините и това е доста значимо да се знае. Това не е план, за който са се сетили " Спаси София " или кметът Терзиев, това е план, който е заложен в проекта за устойчива градска подвижност от над 10 години и е препотвърден в разнообразни отчети на непознати архитекти, които са се занимавали с градоустройство на градовете ", сподели Васил Терзиев.

" Ако падне решението в съда, ние сме потвърдили, че се съобразяваме с решенията на съда и ги изпълняваме. Четем законите, четем наредбите и в случай че падне, ще се промени ", съобщи кметът на столицата.

Васил Терзиев разяснява тематиката за новата организация на придвижването по бул. " Патриарх Евтимий ", откакто взе участие със служебния министър на образованието и науката проф. Галин Цоков в откриването на 14-ия Софийски фестивал на науката в " София тех парк ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР