За БНП Париба Лични Финанси, клон България, 2022 г. беше

...
За БНП Париба Лични Финанси, клон България, 2022 г. беше
Коментари Харесай

Коя е формулата за ръст на бизнеса на БНП Париба Лични Финанси

За " БНП Париба Лични Финанси ", клон България, 2022 година беше една от най-успешните досега. Банката регистрира обилни растежи при всички свои артикули - потребителски заеми, заеми за покупка на артикули на погашение и кредитни карти. Например все още на последното издание на обзора " Потребителският заем на българина " междинната сума на заемите за финансиране на планове, които са с размер до 80 000 лв., набъбна с 22.6%. Броят на заявките за покупка на артикули на погашение набъбна с 10.3% съгласно класацията " Топ 10 на погашение " за 2022 година, а междинната сума - с 16.5%. Ръст от 25% беше регистриран и при броя на преводите с кредитни карти съгласно последното изследване " Личните финанси на българина ".Според Мария Мангърова, шеф " Продажби и маркетинг " на банката, тези впечатляващи резултати се дължат на апетита към нововъведения и софтуерни усъвършенствания, на все по-широкото потребление на данни и на фокуса върху клиента. " Нашият блян към оптимизация на процесите и към това да предоставяме все по-добро преживяване на клиентите, на сътрудниците ни и на чиновниците ни водят до отличното показване на банката ", споделя тя. " Ние сме доста горди, че триумфите ни бяха приети и от професионалната общественост и " БНП Париба Лични Финанси " беше избрана за " Най-добър задграничен банков клон за 2022 " от Асоциация " Банка на годината ".

За " БНП Париба Лични Финанси ", клон България, 2022 година беше една от най-успешните досега. Банката регистрира обилни растежи при всички свои артикули - потребителски заеми, заеми за покупка на артикули на погашение и кредитни карти. Например все още на последното издание на обзора " Потребителският заем на българина " междинната сума на заемите за финансиране на планове, които са с размер до 80 000 лв., набъбна с 22.6%. Броят на заявките за покупка на артикули на погашение набъбна с 10.3% съгласно класацията " Топ 10 на погашение " за 2022 година, а междинната сума - с 16.5%. Ръст от 25% беше регистриран и при броя на преводите с кредитни карти съгласно последното изследване " Личните финанси на българина ".

Според Мария Мангърова, шеф " Продажби и маркетинг " на банката, тези впечатляващи резултати се дължат на апетита към нововъведения и софтуерни усъвършенствания, на все по-широкото потребление на данни и на фокуса върху клиента. " Нашият блян към оптимизация на процесите и към това да предоставяме все по-добро преживяване на клиентите, на сътрудниците ни и на чиновниците ни водят до отличното показване на банката ", споделя тя. " Ние сме доста горди, че триумфите ни бяха приети и от професионалната общественост и " БНП Париба Лични Финанси " беше избрана за " Най-добър задграничен банков клон за 2022 " от Асоциация " Банка на годината ".

Сред новаторските решения, които поддържат бизнес растежа, са цифровият съветник IDA и новият цифров развой за извършване на покупки на погашение в магазините на комерсиалните сътрудници - " E-Comm в магазина ". Клиентите на " БНП Париба Лични Финанси " могат да се възползват и от услуги като цифрова инфокарта, с която наблюдават цялата информация за заемите си, и от комфортните принадлежности, интегрирани в уеб страницата като опция за заплащане на вноски без такса, чатбот за клиенти, който се употребява над 25 000 пъти месечно, и заявяване на позвъняване от съветник.
От " развъждане " на данни до основан на AI консултант
Една от най-впечатляващите нововъведения на " БНП Париба Лични Финанси " е IDA, или Instant Data Advisor. Това е цифров консултант, който оказва помощ на чиновниците да подхващат най-хубавото следващо деяние и да дават най-хубавата оферта за клиента. Зад процеса стои " развъждането " на данни - тяхното събиране, разбор и обработка. Те обгръщат предходни контакти, услуги и артикули, които клиентът е употребявал, запитвания през чатбота, по телефон или през обществените мрежи. Всички те се обработват от изкуствения разсъдък и бизнес разпоредбите, които стоят зад IDA, и по този начин се обрисува държанието на съответния клиент и надлежно видовете артикули и услуги, от които би имал потребност.
Реклама
Това новаторско решение е 100% вътрешна местна разработка на екипа на " БНП Париба Лични Финанси " в България. То разрешава решенията в компанията да се вземат извънредно обективно въз основата на данни, да се увеличи успеваемостта и да се автоматизират огромна част от ежедневните задания.
" E-Comm в магазина " придвижва онлайн извършването на покупки на място във физическия свят
С отминаването на пандемията клиентите се завърнаха в магазините, само че в това време търсят удобството и бързината, с които привикнаха при онлайн извършването на покупки. В отговор на тези упования " БНП Париба Лични Финанси " създаде новаторски развой, наименуван " E-Comm в магазина ". С него хората пазарят на място в магазина на вноски толкоз бързо и комфортно, както от вкъщи си. На място, пред определената стока, клиентът получава от чиновник на банката или на магазина персонализирана оферта, преглежда контракта на цифрово устройство, подписва го отдалечено и получава покупката си на касата. Така консултантите могат да обслужват по-бързо и дейно клиентите, търговците - да дават по-качествена услуга. " Ето за какво нашият " E-Comm в магазина " към този момент се радва на интерес от страна на сътрудниците и на комерсиалните ни сътрудници и улеснява извършването на покупки за клиентите ни ", споделя Мария Мангърова.
Леко и гратис приложение държи заема под око
Друга иновация, която улеснява контакта сред клиента и банката, е безплатното приложение за смарт телефон " Дигитална инфокарта ". То дава 24/7 най-важната информация за заема - падежни дати, оставаща сума и т.н.; осведоми за промоции и обезпечава елементарен достъп до инструментите за заплащане на вноски и до чатбота на банката. Според Мария Мангърова: " Дигиталната инфокарта е лек и комфортен инструмент, с който клиентите могат да получат цялата значима информация за заема си по комфортен и прелестен метод в най-ползваното си устройство, с едно допиране. "
Уебсайтът на " БНП Париба Лични Финанси " пести пари на хората и им оказва помощ да ръководят по-добре бюджета си
Важен детайл от цифровата екосистема на " БНП Париба Лични Финанси " е и новият уеб страница. Той дава преживяване като в мобилно приложение, защото над 80% от потребителите влизат в него през своя смарт телефон, както и достъп до практични функционалности. Сред тях са чат форма за поръчка, заявяване на позвъняване с един клик и приемане на консултация в границите на час; онлайн заплащане на вноски без такси и чатбот за клиенти, който дава отговор на въпроси за заема.
Реклама
Уебсайтът оказва помощ на потребителите и да ръководят по-добре персоналния си бюджет. През него те могат да ревизират каква е вероятността да бъдат утвърдени за мечтаната от тях сума и по какъв начин се оправят с персоналния си бюджет по отношение на останалите консуматори. " Всички тези решения бяха оценени и от професионалната общественост и новият ни уеб страница беше отличен като един от топ 3 в категорията " Корпоративен уебсайт " от журито на състезанието " Сайт на годината ", споделя Мария Мангърова.
Инвестициите в нововъведения водят до рационализиране на процесите
В резултат на новаторските решения на " БНП Париба Лични Финанси " процесите на банката са доста по-бързи и ефикасни. Например над 90% от претендентите за стоков заем получават мнение в границите на няколко минути. При потребителските заеми до 80 000 лв. към 85% получават утвърждение до 1 час в офисите на банката, а парите се превеждат по сметка на клиента в границите на един работен ден.

Допълнителни фактори, които форсират процеса на кредитиране, са и оптимално опростената форма за кандидатстване, при която хората попълнят най-малко данни, неналичието на поръчители, както и това, че не се изисква превод на заплата. Така се отстрани нуждата от спомагателни документи. Освен това 75% от договорите се подписват електронно. Всичко това води и до висока потребителска задоволеност и 9 от 10 клиенти предлагат услугите на банката.
Средната сума на поръчките за потребителски заеми набъбна с 22.6%, а на молбите за артикули на погашение - с 16.5%
Благодарение на фокуса върху нововъведенията, ускорение на процесите и възстановяване на потребителско преживяване " БНП Париба Лични Финанси " регистрира растеж при всички свои артикули. Например през втората половина на 2022 година междинната сума на заявките за потребителски заеми набъбна с 22.6% и доближи 10 833 лева, до момента в който година по-рано беше 8835 лв.. С най-висока междинна сума са заемите за сливане на отговорности - 12 892 лв..
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР