За 3 до 7 дни се свалят 4-6 кгБанановата диета

...
За 3 до 7 дни се свалят 4-6 кгБанановата диета
Коментари Харесай

Отслабваме с банани, ако са добре узрели

За 3 до 7 дни се смъкват 4-6 кг
Банановата диета за намаляване принадлежи към категорията на краткосрочните монодиети. Обикновено продължителността й е от 3 до 7 дни, през които се смъкват почти 4-6 кг. Осезаемо преимущество на банановата диета е, че тя е много лесна за понасяне, защото бананите са засищащ и апетитен артикул. Много по-лесно е да изядете шести подред банан, в сравнение с шеста чаша варен ориз или шесто парче варени пилешки гърди.

Предимствата на банановата диета за намаляване се състоят на първо място във обстоятелството, че бананите съдържат доста потребни субстанции и в това време имат почистващи свойства - отстраняват токсините и подтикват чревната функционалност. Те са богати на витамини, както и на скъп калий, който има удобен резултат върху метаболизма и положението на кожата.
Друго явно преимущество на банановата диета е фактът, че за разлика от безсолния ориз, зеле или елда, яденето на банани е наслаждение. Освен това те са доста изобилен плод, тъй че няма да ви застигне възприятие на апетит, изключително в случай че решите да отслабвате по този метод повече от два или три дни.

Недостатъците на банановата диета включват единствено еднообразието (но този минус се отнася за всички монодиети), тъй че хората с разнообразни хронични болести е по-добре да не помнят за подобен способ за намаляване. Диетата с банани не се предлага на хора с бъбречни болести, точно поради високото наличие на калий.

Избягвайте да ядете зелени или прекомерно твърди банани, които наподобяват неузрели, както и дребни плодове (често срещани в някои азиатски страни). Изберете зрели, меки, пресни банани с блестящо жълта кожа. Плодовете би трябвало да се почистят усърдно, като се отстранят освен кората, само че и белите влакна. Сушените банани не са подобаващи за банановата диета – те са няколко пъти по-калорични от пресните плодове! Същото важи и за пържените банани.

3-дневен вид

Първият целесъобразен интервал за намаляване с банани е 3 дни. При този вид е разрешено да се употребяват единствено 3-4 плода дневно, като се редуват с обезмаслено мляко или кефир. Схемата е следната: изяжте един банан, след час и половина изпийте чаша мляко или кефир. След 2 часа - отново банан. След час и половина - още веднъж мляко или кефир. Последният час е не по-късно от 20:00.

7-дневен вид

Седмичният проект за бананова диета се счита за по-щадящ. Въпреки това ви разрешава да губите до 1 кг дневно. В този случай не се позволяват добавки - ядем единствено банани, само че във всевъзможни количества.

Единствените позволени питиета са негазирана вода и зелен чай на листа. Ако почувствате апетит, хапнете още един банан. И в случай че той „ не влиза в гърлото ви “, това значи, че не сте в действителност гладни, а тялото ви просто се нуждае от многообразие, което може да отложите до края на диетата.

Остава да прибавим, че ефикасните плодови диети включват освен банановата диета. Можете да отслабнете бързо и с диета с ябълки или, да речем, с грейпфрут. Избор постоянно има. Основното е да се консултирате с доктор дали даден плод е подобаващ за вас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР