За 17-ата поредна година Българската агенция за инвестиции /БАИ/ организира

...
За 17-ата поредна година Българската агенция за инвестиции /БАИ/ организира
Коментари Харесай

За 17-ата поредна година БАИ ще отличи топ инвеститорите в страната

За 17-ата поредна година Българската организация за вложения /БАИ/ провежда годишните награди „ Инвеститор на годината “. Събитието е подкрепено и от Областна администрация – Русе. „ Вярвам, че районът има своето място в този конкурс. Сигурен съм, че област Русе може да показа голям брой сполучливи капиталови планове, което ще е добър отзив за активността и напъните на бизнесмените, избрали да работят тук “, разяснява регионалният шеф Анатоли Станев. Според него е належащо държавната и локалната власт да работят в синхрон за основаване на условия за повишение на конкурентоспособността на българския бизнес и привличането на нови задгранични вложители. Станев акцентира доста положителното равнище на съгласуваност сред Областната администрация и Общините в русенско, както и ролята на служебния кабинет през миналата и актуалната година за обезпечаването на финансиране за българския бизнес по Плана за възобновяване и резистентност /ПВУ/. Припомняме, че 49 плана за над 13 милиона лв. ще бъдат финансирани в област Русе по първата процедура за „ Технологична рационализация “ от ПВУ. Други две ферми от Бяла ще получат близо половин милион лв. за закупване на ново съоръжение в границите на същата процедура. Така област Русе се оказа измежду отличниците в страната по утвърдени планове за рационализация на бизнеса, а община Русе оглави класацията. Същевременно 236 компании от района аплайваха по втората процедура от Плана, която бе в областта на ИКТ решенията и киберсигурността. Индикативната стойност на подадените планове възлиза на малко над 4.5 милиона лв.. „ Продължаваме да работим за обезпечаване на един естествен бизнес климат, който да обезпечи нужната среда за действие на бизнеса “, добави регионалният шеф и означи, че акцент е подложен върху въвеждането на ограничения за нововъведения и цифровизация на компаниите, както и върху понижаване на бюрократичния напън.

По традиция, оценките се връчват на компании, създали значима стъпка в своето развиване посредством устойчиви и ефикасни вложения, разкрили работни места и заложили на внедряването на високи технологии, в унисон със устрема на България за образован и резистентен стопански напредък.

Конкурсът на БАИ цели да отличи най-значимите капиталови планове, осъществени през 2022-а, като ще бъдат раздадени пет награди и две почетни награди /плакети на БАИ/. Наградите ще бъдат за „ Инвестиция на зелено в годината “, „ Инвестиция в разширение на бизнес “, „ Инвестиция в новаторски бизнес “ и „ Инвестиция в човешки капитал “. Почетните награди ще бъдат надлежно за „ Успешен стартъп “ и „ Община в България с най-вече вложения “. Организаторите чакат номинации за осъществените през миналата година капиталови планове в период до 28 февруари 2023-а на следния интернет адрес: http://investbg.government.bg/investor.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР