Юсуф Бали Мохамед е в началото на 60-те си години

...
Юсуф Бали Мохамед е в началото на 60-те си години
Коментари Харесай

Предавана от поколения на поколения: Традиционна стрелба с лък в Сомалия

Юсуф Бали Мохамед е при започване на 60-те си години и практикува пукотевица с лък повече от две десетилетия. Някога той е бил ловджия и споделя историята зад обичаното си занятие, съобщи Voice of America (VOA)

Избрахме пукотевица с лък, тъй като борците за независимост, сходно на Сайед Мохамед Абдул Хасан, употребявали стрели и лъкове против етиопските нахлуващи сили и други колонизатори.

Някои от тези възрастни като Юсуф Мохамед не се нуждаят от очила, с цел да уцелят задачата. Али Хюсеин Ахмед Сандири, 63-годишен стрелец с лък, тренира от 13-годишна възраст.

Юсуф изяснява, че това е традиция, излъчена от генерации на генерации: " Наследили сме го от нашите татковци и дядовци. Ислямските учени ни споделяха, че стрелбата е била употребена за избавление на пленници и ние би трябвало да запазим практиката ".

По думите му с изключение на конкуренцията, тези игри са опция за възрастните хора да се съберат като общественост .

" Не става въпрос за това кой е изгубил и кой е спечелил. Събираме се понякога, с цел да обядваме, да се забавляваме и да се молим на Бог за благословията му ", споделя Али Сандири.

За тези хора стрелбата е метод да поддържат връзка с предишното, до момента в който упражняват , с цел да останат млади, написа съобщи Voice of America (VOA) .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР