Юрген Клоп съвсем скоро ще се раздели с английския футбол.

...
Юрген Клоп съвсем скоро ще се раздели с английския футбол.
Коментари Харесай

Да играеш футбол вместо да закусваш

Юрген Клоп напълно скоро ще се раздели с британския футбол. На германеца сигурно ще му липсват жестовете след победа към трибуната Коп, великите обрати, зашеметяващите европейски вечери, разногласията със съдиите и интригата в борбата за купата на Острова.

Знаем обаче и какво няма да му липсва, когато се раздели с Ливърпул. Няма да му липсват мачовете с начален час 12:30 ч. локално време в събота (14:30 ч. у нас).

Мениджърът на мърсисайдци от дълги години се оплаква от програмата, на която е подложен неговият тим, казвайки, че всички останали са облагодетелствани на фона на това, което получава като график Ливърпул.



През 2018 година той назова мачовете, сложени в този час – „ срещите към закуската “ (бел. ред. Breakfast slot). Вчера той още веднъж насочи забележка и изрази противоречие с програмата на отбора си, описвайки обстановката като „ безусловно налудничава “ и даже се пошегува, че е извънредно време Амнести Интернешънъл да се намеси, когато малките екрани дефинират кой в какъв брой часа да играе, а Ливърпул е подложен на сходна неправда. Германецът загатна, че повече в никакъв случай „ няма да гледа обичаната си телевизия “, визирайки каналът, който има съществена роля при позиционирането на телевизионните дуели и прикани да се вслушат в „ препоръките на един остарял човек, който скоро си потегля “.

Поглед към статистиката в действителност може и да покаже, че ненапълно Клоп и съставът от града на Бийтълс имат право. Откакто се появи на Острова и пое Ливърпул през 2015, Юрген Клоп е водил тима в 331 мача във Висшата лига. От тях 13.6% или 45 срещи са започвали по обедно време в упоменатия час 12:30ч. А този % е по-висок спрямо всеки един различен отбор в британския шампионат. На второ място в класацията попадат Манчестър Сити и Тотнъм с безусловно еднакъв брой мачове и надлежно проценти – 12.1%. За същото време Арсенал са били забъркани в 31 срещи.

Можем да продължим с разбора, който прави по-разбираем митинга на Клоп. Под негово управление Ливърпул е спечелил 63% от мачовете си във Висшата лига, само че тези данни падат внезапно, в случай че погледнем единствено срещите, провели се в 12:30ч. - 49%. В гореспоменатите 45 срещи отборът има 22 победи, 8 загуби и 15 равенства. Германецът даже е заявявал в някои случаи, че неговият тим получава минимум време за отмора сред две срещи, което в дълготраен проект няма по какъв начин да не се отразява на играчите. Клоп даже разшири съжденията си, говорейки като цяло за британския футбол. „ Астън Вила загуби с 2:4 вкъщи от Олимпиакос. Ако и те отпаднат, това ще значи, че Англия няма да има нито един тим на край в нито един европейски шампионат.



Гледам много футбол и мога да ви уверя, че Висшата лига е най-силното вътрешно състезание в света. Не е казусът в уменията на състезателите, просто те в един миг стават преуморени.

Ако се вгледаме единствено в последните три сезона, може би още веднъж ще имаме причини, с които да защитим тезата на немския експерт.

През актуалната акция Ливърпул е играл 6 пъти в събота от 12:30ч. (отново подсещам – 14:30ч. българско време), което е повече от всеки един различен отбор, Евертън и Тотнъм са на втора позиция с по пет срещи.

През предишния сезон мърсисайдци още веднъж бяха водачи по този индикатор още веднъж с 6 мача, като тогава само Манчестър Сити имаха колкото тях. Не по този начин стоят нещата обаче, в случай че се върнем до сезон 2021/2022, когато на Клоп и играчите му се е налагало да играят пет пъти в този слот, до момента в който Ман Сити и Арсенал са взели участие в шест сходни срещи, а Манчестър Юнайтед – в 7.



Доста е условно и дали ранният час въздейства на качеството на срещите. Според Athletic в девет от последните 15 сезона на Висшата лига головете приблизително на мач в ранния часови пояс са повече от тези приблизително на мач в останалите
слотове. С други думи – факторът „ развлечение “ не страда.

Повече от ясно е, че недоволството на Клоп не всеки път има почва под краката си. В последна сметка има и регулации, с които малките екрани няма по какъв начин да не се преценяват.

Първо – тим, който играе като посетител в сряда вечер в Шампионската лига, в никакъв случай не е поставян в ранния мач в събота.

Второ – би трябвало да има 60 часа разстояние сред два мача на даден тим.

Трето – взимат се под внимание дистанциите сред градовете и времето, което гостуващите почитатели би трябвало да отделят за пътешестване.

Отделно – малкия екран, която излъчва мачовете в съботния следобяд, е TNT. Тя не разполага с различен мач от програмата на Висшата лига и е повече от обикновено да желае там да са настанени огромните тимове, които провокират по-голям интерес. По съглашение нито един тим не може да играе повече от 6 мача в този час през сезона. И надлежно нито едно от тези правила през актуалната акция не е нарушено.

Просто Ливърпул ненапълно заплаща налог за известността си.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР