Южноазиатската обиколка на шефа на Microsoft продължи и в края

...
Южноазиатската обиколка на шефа на Microsoft продължи и в края
Коментари Харесай

Надела посети и Малайзия

Южноазиатската обиколка на шефа на Microsoft продължи и в края на предходната седмица с посещаване на Малайзия.

Както ви уведомихме преди дни, изпълнителният шеф на Microsoft Сатя Надела стартира своята обиколка в южноазиатсите страни. Първата негова спирка беше Индонезия, където разгласи, че компанията ще направи сериозна инвестиция в страната. Тя възлиза на $1.9 милиарда и ще е ориентирана към основаването на заоблачен център, стимулиране на AI проучванията и образование на локални разработчици. По време на срещата си Надела посещава и публични лица в страната, като да вземем за пример премиера на страната Джоко Видодо.

Следващата страна в листата за посещаване на Сатя Надела се оказа Малайзия. Стратегия на Microsoft по отношение на страната се оказаха сходни на тази в Индонезия. Надела разгласи сериозна инвестиция – в размер на $2.2 милиарда – за интервал от четири години. Парите ще отидат за построяването на клауд мощности и AI проучвания. Правителството на Малайзия се е съгласило на предлагането на Microsoft за построяването на народен AI център, предава Silicon Angle.

„ Отдадени сме на това да подкрепим Малайзия в нейната AI промяна и да се уверим, че тя ще облагодетелства всички. Инвестициите ни в цифрова инфраструктура и образование ще помогне на локалния бизнес, общности и разработчици “, декларира Надела. „ Ще им помогнем, с цел да приложат последните технологии, които да са в основата на един приобщаващ стопански напредък и нововъведения в цялата страна “.

Новината за огромни вложения от страна на Microsoft в изкуствения разсъдък отвън Съединени американски щати идват на фона на серия от сходни анонси. През април Надела разгласи подобен капиталов проект в Япония в размер на $2.9 милиарда. Такива ходове бяха направени и за Абу Даби и Тайланд. Големият залог на Microsoft тук обаче е Англия. През 2023 компанията разгласи вкарването на $3.2 милиарда в AI стопанската система на островната страна. Става въпрос за сериозен и дълготраен план, чиято цел е да направи от Лондон един от най-големите AI центрове в света.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР