Южен Судан записа първата си победа на световно първенство, след

...
Южен Судан записа първата си победа на световно първенство, след
Коментари Харесай

Южен Судан записа първата си победа на световно първенство по баскетбол

Южен Судан записа първата си победа на международно състезание, откакто разруши Китай с 89:69. Основана като страна през 2011 година и призната във ФИБА през 2013 година, дебютантът на шампионата на планетата Южен Судан бързо преодоля загубата на старта от Пуерто Рико, като завоюва изрично против страна, която е с население над 141 пъти повече.

В първия мач за деня в група африканците имаха петима играчи с двуцифрен точков актив, като най-резултатен бе Карлик Джоунс с 21 точки, като в същото време направи 5 асистенции, 2 битки и 1 открадната топка. Отборът позволи единствено 5 неточности, минимум за отбор от началото на шампионата, и имаше 50 % пукотевица от тройката (15 от 30 опита).

В дуел от група F Венецуела позволи второ проваляне и съвсем несъмнено загуби шансове да се класира за четвъртфиналите след 75:81 от Кабо Верде. С главен принос за триумфа островитяните от Северната част на Атлантическия океан бе някогашният състезател на Ямбол Уйлямс Тавареш, осъществил 20 точки. Съотборникът му Бетиньо Гомеш добави 22, като двамата вкараха над 50 % от актива на отбора си. Звездата на Реал (Мадрид) и най-полезен състезател на последния Файнъл Фоур в Евролигата Еди Тавареш приключи със единствено 6 точки. В последния кръг Кабо Верде ще играе против Словения.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР