Югоизточно държавно предприятие“ ДП Сливен изпълнява проект Подобряване природозащитното състояние

...
Югоизточно държавно предприятие“ ДП Сливен изпълнява проект Подобряване природозащитното състояние
Коментари Харесай

Демонстрационно залесяване по ОПОС се проведе на територията на ДЛС-Тополовград

„ Югоизточно държавно дружество “ Директива за птиците Сливен извършва план „ Подобряване природозащитното положение на горски естествени местообитания и подкрепяне на екосистемните услуги, предоставяни от горите, посредством използване на лесовъдски практики и залесяване на територията на Югоизточно държавно дружество Сливен “, финансиран по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване на Европейския съюз.

В осъществяване на плана ЮИДП Директива за птиците гр.Сливен организира демонстрационно залесяване на фиданки на територията на Държавно ловно стопанство – Тополовград. Горски чиновници, представители на Община Тополовград и доброволци дружно се включиха в залесяването на дръвчетата. Лесовъдите срещнаха присъстващите с процесите по залесяване, дейностите по плана и образно демонстрираха по какъв начин вярно да засадят дръвче. Общата засадена повърхност е 55 дка и се намира в землището на с. Княжево. Новосъздадената просвета е от 35000 дръвчета от дървесния тип летен дъб и полски явен, които са залесени в осъществяване на плана. Почвоподготовката е механизирано осъществена през есента и също е част от дейностите на плана.

Част от териториите за залесяване по плана са в границите на предпазени територии от Натура 2000, измежду които Река Тунджа 1, Река Тунджа 2, Сакар планина, „ Дервенски възвишения “, „ Екокоридор Камчия-Емине “, „ Свети Илийски възвишения “, „ Бакаджиците “, Странджа, Родопи Източни, Централен балкан - буфер и други Чрез плана ще се усъвършенства природозащитното положение на горски естествени местообитания и ще се спомогне за съхраняването на естественото биоразнообразие, повишение акомодацията и устойчивостта на горските екосистеми към измененията в климата и повишение капацитета им за асимилиране на излъчвания на парникови газове.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР