Йеменските хуси изпратиха в четвъртък официално известие на товародателите и

...
Йеменските хуси изпратиха в четвъртък официално известие на товародателите и
Коментари Харесай

Хусите забраняват плаването в Червено море, Аденския залив и Арабско море

Йеменските хуси изпратиха в четвъртък публично уведомление на товародателите и застрахователите за това, което те нарекоха възбрана на плавателни съдове, свързани с Израел, Съединени американски щати и Англия, да плават в близките морета , предава " Ройтерс ".

Ходът за възбрана на такива кораби от Червено море, Аденския залив и Арабско море пристигна откакто английските морски организации оповестиха за ракетна офанзива, запалила товарен транспортен съд край южния бряг на Йемен.

Подкрепяните от Иран йеменски хуси ще ескалират офанзивите си против кораби с " подводни оръжия ".

" Операциите в Червено и Арабско море, пролива Баб ал Мандаб и Аденския залив не престават, ескалират и са ефикасни ", добави Абдулмалик ал Хути в телевизионна тирада. Той не даде детайлности за " подводните оръжия ".

Присъединените към Иран бунтовници хуси в Йемен нанесоха многократни удари с дронове и ракети в Червено море, пролива Баб ел-Мандеб и Аденския залив от ноември в символ на, до момента в който войната Израел-Хамас продължава и броят на жертвите в Газа доближава съвсем 30 000.

Ударите на хусите прекъснаха маршрут, който съставлява към 12% от международния морски трафик и принуди компаниите да поемат по-дълъг и.

Съобщението на хусите, първото до корабната промишленост, очертаващо формализирана възбрана , пристигна под формата на две вести от неотдавна наречения Център за съгласуваност на филантропичните интервенции на хусите, изпратени до застрахователите и компаниите за мореплаване.

Корабите, които са напълно или отчасти благосъстоятелност на израелски физически или юридически лица и кораби под израелски байрак, или са благосъстоятелност на американски или английски физически или юридически лица, или плават под техен байрак, са неразрешени за Червено море , Аденския залив и Арабско море, четвъртък вести сподели.

" Центърът за филантропични интервенции беше основан в Сана , с цел да координира безвредното и спокойно прекосяване на кораби и плавателни съдове, които нямат връзка с Израел ", сподели почитан представител на хусите пред Ройтерс в четвъртък.

Атаките към този момент доведоха до внезапен скок на застрахователните награди за корабоплаването, а новоформализираната задача на организацията на хусите може в допълнение да повлияе на цените.

Също в четвъртък водените от Съединени американски щати съдружни сили реагираха на сигнал от, Йемен, заяви организацията за морски търговски интервенции на Обединеното кралство (UKMTO).
 Приходите от Суецкия канал са спаднали с до 50%
Приходите от Суецкия канал са спаднали с до 50%

Заради офанзивите на хусите в Червено море
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР