Явор Гечев, който досега два пъти беше заместник-министър на земеделието

...
Явор Гечев, който досега два пъти беше заместник-министър на земеделието
Коментари Харесай

Агроном поема министерство на земеделието

Явор Гечев, който до момента два пъти беше заместник-министър на земеделието в служебните държавни управления на президента Румен Радев, е четвъртото назначен от него за титуляр на поста.

Гечев е член на Националния съвет на Българска социалистическа партия, прочут е като критик на водача Корнелия Нинова. В ресора му е основната организация по сигурност на храните. Със заповед на нейния шеф проф. Христо Даскалов от пункта " Капитан Андреево " беше изгонена частната компания " Евролаб 2011 ". От анонимно публикувани записи се разбра, че на Христанов е бил предлаган рушвет да не ревизира компанията. Съдът върна сдружението на границата.

Явор Гечев е роден през 1978 година в Пловдив и по обучение е инженер-агроном.

Първите години от професионалната му биография са на аграрни производител. След това стартира да натрупа сериозен професионален опит в Държавен фонд " Земеделие ", стартира като специалист и стига до поста началник на Регионална разплащателна организация - Пловдив.

През 2001 година приключва Аграрен университет - Пловдив. Магистър е по " Растителна отбрана ". Има няколко специализации - професионални квалификации по " Управленски умения ", " Политически мениджмънт ", " Публични политики " и " Политически мениджмънт " в Нов български университет, Българско учебно заведение за политика и Съвета на Европа (Страсбург).

През 2013 година е народен представител в 42-ото Народно заседание. Тогава е назначен за заместник-министър на земеделието и храните. Явор Гечев е третият ръководител на Национален съюз на земеделските кооперации в България.

Избран е на този пост на 28 юни 2016 година и го заема до май 2021 година, когато е поканен и след това заема още веднъж поста заместник-министър на земеделието, храните и горите в двете служебни държавни управления, назначени от президента Румен Радев. Впоследствие той още веднъж заема този пост.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР