Ясно е, че най-голямата заплаха за стабилността в света е

...
Ясно е, че най-голямата заплаха за стабилността в света е
Коментари Харесай

Израелският президент: Най-голямата опасност пред света е желанието на Иран за ядрено оръжие

" Ясно е, че най-голямата опасност за стабилността в света е желанието на Иран да се снабди с (атомна) бомба ", сподели Херцог в изявление за немския в. " Билд ", което даде в резиденцията си в Йерусалим. Той прикани " свободния свят " за общи дейности даже " и да се бие, в случай че е нужно ". Израелският президент предизвести, че не би трябвало се води политика на отстъпки към Иран.

Херцог сподели, че страната му работи " отговорно " и че се стреми към " мир и непоклатимост ", без да разяснява петъчната офанзива против военни обекти в Ислямската република, която се приписва на Израел. " Играта на шах в международната политика " постоянно е обвързвана с " отговорно държание и възпиране ", уточни израелският водач. " Това направихме и ние по време на рецесията ", акцентира той.

Израелският държавен глава изрази песимизъм по отношение на налагането на още наказания против Иран.

" В последна сметка не би трябвало да бъдем глупави или наивни ", сподели Херцог. По думите му Иран работи неуморно против западната цивилизация и се стреми към разширение на въздействието си в района, като в същото време популяризира терори и ненавист по целия свят.

" Трябва да сме наясно с това ", сподели израелският президент и добави, че хиляди почтени цивилни в Украйна са били убити с ирански дронове.

Херцог прикани всички европейци най-сетне да се разсънят за " действителната заплаха за стабилността в света ", която съставлява " империята на злото ", ръководена от Иран. Тя би трябвало да бъде преборена със съществуващата коалиция на НАТО, добави израелският президент в изявлението си за в. " Билд ".

Междувременно подкрепяната от Иран ливанска шиитска формация " Хизбула " съобщи, че в неделя е свалила израелски дрон, който е изпълнявал бойна задача в Южен Ливан.

Безпилотният летателен уред, който бе прехванат в региона на град Ал Аишия, " нападна нашия хладнокръвен народ ", се споделя в изказване на групировката, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. В текста се показва, че става въпрос за многофункционален дрон " Хермес " 450, създаден от израелската оръжейна компания " Елбит системс ".

Израелската войска и " Хизбула " си разменят удари от повече от шест месеца паралелно с войната в Газа, което ускорява опасенията за риск от по-нататъшна ескалация.

По данни на Ройтерс в хода на сраженията са убити минимум 370 ливанци, от които над 240 бойци на " Хизбула " и 68 цивилни. По данни на Тел Авив израелските жертви при конфликтите с ливанската формация са 18, като измежду тях има както военни, по този начин и цивилни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР