Япония поиска от йеменските бунтовници да освободят екипажа на отвлечения

...
Япония поиска от йеменските бунтовници да освободят екипажа на отвлечения
Коментари Харесай

Поптодорова за отвлечения кораб: Трябва да се търси преговарящ от региона

Япония изиска от йеменските бунтовници да освободят екипажа на отвлечения транспортен съд в Черно море. Двама от моряците са българи, корабът е английска благосъстоятелност, само че се ръководи от японски оператор.

Корабът е издигнат в Полша, тъй че това е интернационален транспортен съд. Оказва се, че на борда му няма израелски жители, което значи, че би трябвало заложниците да бъдат освободени. Моряците са с различен национален състав. Официален представител на Израел съобщи, че в околните дни се чака сделка сред Израел и „ Хамас “ за освобождение на 50 заложници от Газа. Това може да бъде един омекотяващ фактор за освобождението на моряците. Това сподели вице-президентът на „ Атлантически клуб “ Елена Поптодорова.

По нейни думи съществува желание да се отвори втори фронт на Израел, тъй че страната да бъде притисната в неспособност да организира до дъно интервенцията против Хамас. Проблемът е интернационален и би трябвало да се подбере деликатно верен договарящ, добави Поптодорова. Тя счита, че Саудитска Арабия е можела да бъде такава до наскоро.

Политикът счита, че Иран би могъл да окаже влияние в обстановката. В т.нар „ ос на съпротивата се включват Иран, Ирак, хутите и се образува един пръстен към Израел, добави тя.

„ Да не забравяме, че мотото на хутите е гибел на Америка, гибел на Израел, проклинание на евреите, победа на исляма. Разбирате, че Америка не може да бъде директният фактор, който да води тези преговори ", заяни Поптодорова. По нейни думи посредничество за разговор би трябвало да се търси в прилежащите страни. " Съединените щати са в ролята на пазач. С изпращането на самолетоносачи, с изпращането на сили в района те желаят на практика да кажат, че военната мощ също е на разположение. Но в тази ситуация, военната мощ няма да е факторът, който докара до договаряния за освобождение ", разясни политикът в ефира на Нова Нюз.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР