Яхтата на руски олигарх претърпя щети на Балеарските острови през

...
Яхтата на руски олигарх претърпя щети на Балеарските острови през
Коментари Харесай

Украински механик опита да потопи в Испания яхтата на руски олигарх

Яхтата на съветски олигарх претърпя вреди на Балеарските острови през уикенда, като се счита, че това е дело на украински монтьор, който търсел възмездие за нашествието в неговата татковина.

По информация на локалните издания Ultima Hora и Majorca Daily Bulletin, 55-годишният украински монтьор гордо си е признал в съда, заявявайки: “Не скърбя за нищо от това, което съм направил и бих го направил отново.”

Луксозната яхта на име Lady Anastasia е с дължина към 47 метра и се прави оценка на 8 млн. $. Смята се, че тя е благосъстоятелност на Александър Михеев, основен изпълнителен шеф на съветската оръжейна компания Рособоронекспорт.

“Моят началник е нарушител, който продава оръжия, които убиват украинци,” е декларирал украинският моряк, разпознат само като Д. Тарас О.

A Ukrainian sailor in Mallorca opened the valves & "partially sank " a €7m yacht belonging to the director of Russia's arms exporter.
After he explained it was in retaliation for Russian missile strikes on Kyiv, a judge released him pending trial. https://t.co/yCYkOEY6Mwpic.twitter.com/aOgwaAxLng
— Alec Luhn (@ASLuhn) February 27, 2022
Украинецът бил засегнат от видеото, на което се вижда по какъв начин снаряд поразява жилищен блок в Киев преди няколко дни. “Използваните муниции са създадени от компанията на притежателя на яхтата. Те нападнаха почтени хора”, е декларирал арестуваният при явяването си пред съда през вчерашния ден.

Смята се, че той е отворил огромни клапани в машинното отделени и в пространствата на екипажа, спрял е електрозахранването и е споделил на останалите трима членове на екипажа да изоставен плавателния съд, написа MarketWatch.

Яхтата не потъва изцяло, само че на фотоси се вижда, че е потопена повече, в сравнение с би трябвало, във водата. Засега не е ясно какъв брой съществени са провалите.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР