Ябълковият оцет е отлично средство за: кожата, косата, дома, дори

...
Ябълковият оцет е отлично средство за: кожата, косата, дома, дори
Коментари Харесай

ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ: 15 причини да стане част от вашето ежедневие

Ябълковият оцет е чудесно средство за: кожата, косата, дома, даже и за вашите домашни любимци.

Чистият, органически, нефилтриран, непастьоризиран ябълков оцет е нещо доста повече от просто дресинг за салата!

1. Ябълков оцет за детокс на организма.

Как по този начин, ли? Ябълковият оцет се прави от ферментирал естествен ябълков сок.

2. Ще придаде издръжливост и искра на косата ви.

Изплаквайки косата с ябълков оцет след измиване, вие я укрепвате, увеличавате размера й, а също по този начин й придавате натурален искра. За задачата си подгответе разтвор от ½ с.л. ябълков оцет и чаша студена вода. След като измиете косата си с шампоан, изплакнете с този разтвора. Повярвайте, че ще бъдете сюрпризирани от резултатът!

3. Натуралният ябълков оцет ще контролира pH-то на кожата ви.

Смесете 2:1 вода към ябълков оцет, като благодарение на памучен тампон нанесете с масажиращи придвижвания по лицето. Процедурата се прави вечер след разчистване на лицето или заран преди да нанесете хидрадиращ крем.

Има данни, че ябълковият оцет оказва помощ за укрепване на белези от акне.

Напоете памучен тампон в ябълков оцет и по-късно го залепете за една нощ със безплоден лейкопласт върху брадавицата. Моля, имайте поради, че под въздействието на оцета кожата може леко да набъбне, само че брадавицата ще падне след няколко процедури. Използвайте още няколко дни, с цел да избегнете рецидив.

4. Ябълков оцет за идеално бели зъби.

Съвсем просто е – благодарение на парче памучен плат, пропит с ябълков оцет нанесете върху зъбите и по-късно изплакнете с вода.

5. Ябълковият оцет облекчава неприятните признаци при слънчево изгаряне.

Пригответе вана, в която авансово сте сипали 1 чаша ябълков оцет. Оставете да подейства 10 минути.

6. Вместо лосион за след бръснене.

Смесете 1 част ябълков оцет с 1 част вода. Сложете в бутилка. Разклатете добре и нанесете върху лицето, незабавно след бръснене.

7. Вместо масаж.

Разтривайки краката и ръцете ви с ябълков оцет, вие доста облекчавате и отнемате умората в тях.

8. Ябълковият оцет ще ви помогне да отслабнете.  

Разредете 2 ч.л. ябълков оцет в 1/2 л. вода и пийте на дребни порции, през целия ден.

9. Ябълковият оцет възвръща салдото на тялото.

Нашето тяло непрекъснато се пробва да реализира положение на баланс! Парадоксално е, че точно ябълковият оцет спомага за понижаване равнищата на киселинност. Проучванията демонстрират, че високите равнища на киселинност водят до забележителна загуба на сила и намаление на имунитета.

10. Извежда токсините от тялото.

Ябълковият оцет, ведно с регулирането на киселинно-алкалния баланс на организма, го освобождава от насъбраните отрови. Стимулира работата на сърдечно-съдовата система и черния дроб.

11. Ябълковият оцет работи удобно на лимфната система.

Този магически оцет разгражда и пречиства насъбраната слуз в лимфната система. Проучванията демонстрират, че ябълковият оцет е извънредно потребен за страдащите от алергии, защото понижава производството на слуз в тялото и оказва помощ за изчистване на синусите.

12. Успешно се бори с Кандида.

Този оцет е богат на естествени ензими, които оказват помощ на тялото да потисне развиването на Кандида. Освен това, се счита, че тази гъба предизвиква хронична отмалялост, проблеми с паметта, предпочитание за сладки храни и голям брой други неприятни признаци.

13. Ябълков оцет при стомашни киселини.

Да, да, колкото и парадоксално да ви звучи, това е реалност,  че ябълковият оцет балансира киселинно-алкалния баланс, като по този метод облекчава стомашните киселини. За да се отървете от киселините, вземете незабавно 1 ч.л. ябълков оцет с чаша вода.!Внимание! НЕ приемайте ябълков оцет, в случай че имате язва!!!

14. Още един необикновен факт: ябълковият оцет отстранява бълхите от домашните любимци.

За задачата, смесете ябълков оцет и вода в съответствие 1:1 и по-късно втрийте количество от сместа в козината на вашият домакински любим. Третирайте за към седмица.

15. Ябълков оцет, като натурален освежител.

Отлично, на ниска цена и натурално средство за разчистване на тоалетната паница, след което остава пресен мирис на ябълки! Необходимо е единствено да изсипете ябълков оцет в тоалетната и да оставите да работи за една нощ.

Използвайте за разчистване на кухненски принадлежности, вместо специфичен почистващ препарат. Смесете 1/2 чаша ябълков оцет с чаша вода. С тази примес може да почистите микровълнови фурни, кухненски плотове, съдове и огледала.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР