Втова село, в подножието на Хималаите, Ганга Дакал Сидхарт разказва,

...
Втова село, в подножието на Хималаите, Ганга Дакал Сидхарт разказва,
Коментари Харесай

От Непал до Украйна: Историята на непалския наемник

Втова село, в подножието на Хималаите, Ганга Дакал Сидхарт споделя, че когато синът й отпътувал за Русия през лятото на предходната година, имал непокътнато място в съветски университет. След като дошъл, медиаторът, който го уредил, откраднал парите му и го оставил без нищо на хиляди километри от вкъщи. Последният път, когато Сидхарт приказва с 23-годишния Сидхарт Дакал, той сподели, че е гладен, няма къде да остане и не знае какво да прави. След това, през декември, се появило онлайн видео на нейния наследник, който бил хванат от украинските сили за сигурност, воюващи на страната на Русия в Украйна, споделя Voice of America.

„ Мамо, баща, тук съм. Всичко е наред. Не знам какво ще стане с мен в бъдеще. В Украйна има доста непалци. Надявам се непалското държавно управление да чуе това и да изпрати избавителна помощ допустимо най-скоро. “

Ганга споделя, че е ужасена за сина си.

„ Вече минаха четири-пет месеца. Не знам какво се е случило със сина ми. Нищо не знам. „ Моля те, избави ме допустимо най-бързо, като получиш помощ от всички, мамо “, го чух да споделя във видеото. “

Правителството на Непал твърди, че стотици жители на страната са били наети от Русия като наемници и изпратени да се бият в Украйна. Седмици наред молят Русия да ги върне дружно с телата на убитите в Украйна непалци, с цел да бъдат заровени.

Непал е световна гореща точка за трафик на хора. Сравнително бедна в съпоставяне със своите съседи като Русия, Китай и Индия, доста непалци са привлечени от високите заплати, които могат да получат, мигрирайки незаконно в тези страни. Повечето обаче работят нискоквалифицирана работа, а не като наемници, предава VOA .

Бикрам Мала неотдавна се е завърнал от работа в съветската войска в Украйна, само че споделя, че в този момент желае да се върне назад, тъй като има потребност от пари, с цел да устоя фамилията си.

„ Никой не скача в огъня, в случай че не е заставен. Всичко е поради парите. В Непал няма нищо. Толкова доста непалци са безработни. Така че е по-добре да умреш там, в сравнение с тук от апетит. “

Той споделя, че е платил на медиатор към 4000 $, с цел да му помогне да се причисли към съветската войска. Заплатата, която получава, е по сметка в съветска банка. Той не може получите достъп до нея, без да се връща в Русия.

Ганга също споделя, че фамилията й в този момент е затънало в задължения, откакто са взели заем, вярвайки, че изпращат сина си в лицей. От  VOA  уточняват, че са свързали с украинските управляващи, с цел да установят местонахождението на сина й, само че не са получили отговор.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР