Вторият за годината фермерски пазар на Лидл България ще се

...
Вторият за годината фермерски пазар на Лидл България ще се
Коментари Харесай

Пресни хлебчета с квас и шедьоври от троянския балкан на фермерския пазар на Lidl този уикенд в София

Вторият за годината фермерски пазар на Лидл България ще се състои този уикенд в столичния квартал „ Илинден “. На 12, 13 и 14 май на паркинга пред магазина на веригата на, посетителите ще се насладят на богато многообразие от родни артикули, измежду които прясно изпечени хлебчета с мая, свежи плодове и зеленчуци, ядки, фермерски млечни артикули, месни деликатеси и шедьоври от дърво. Традиционната самодейност на Lidl се организира за четвърта поредна година в поддръжка на български производители, фермери и създатели, като им дава опция да се срещнат лице в лице с клиенти от огромните градове. Тази година са планувани общо 14 събития в София и на няколко приморски местоположения. Освен че дава своите паркинги, веригата поддържа родните производители като поема и всички разноски по организацията на събитията.

13 са участниците във фермерския пазар този уикенд в София, като четирима от тях ще бъдат част от самодейността за първи път. Сетивата на посетителите ще бъдат изкушени от прясно изпечените ръжени, пшенични и пълнозърнести хлебчета с куркума, деен въглен, или сушени домати, от столичната пекарна „ Mr. Хляб “ ЕООД. Със свежа продукция от студено пресовани сокове с ябълки, дюли и моркови ще дебютира и земеделският производител Иво Тинков от пловдивското село Строево. Тематично за подготовката за празничните майски дни ще спомогнат месните деликатеси Шойлеков на „ Бон Шанс БГ ” ЕООД от гр. Карлово, които също ще срещнат посетителите на фермерските пазари на Lidl за първи път. Сред към този момент познатите родни производители своите пресни ягоди, свежи зеленчуци и салати ще показа Стефан Нямов от гр. Куклен, а сладка и лютеници с достоверен усет от Пловдивския район посетителите ще могат да си купят масата на „ Том консерв “.

Богато многообразие от билкови артикули и тинктури, събрали скъпите блага на природата, ще бъдат разполагаем на хората с отношение към природолечението, с помощта на експертите от „ Билка чудодейка “ от Пазарджик. Решена да продължи и показа многовековния български опит в лекуването с билки, Даниела Капинчева, създател на дребната фамилна компания споделя:

„ Инициативата на Lidl е прелестна. Така се построява доверие у клиентите, тъй като те виждат хората, които основават тези артикули и могат да зададат непосредствено стоите въпроси. Вярвам, че един ден такива начинания биха могли да бъдат вероятни и на международни пазари, с цел да покажем на хората от целия свят какъв брой чиста храна се създава в България. ”

Друг акцент на фермерския пазар на паркинга на Lidl ще бъдат неповторимите артикули от дърво на „ Наталия Арт 99 “. Директно от горите на троянския балкан, авторските дървени произведения на обичайна българска работилница ще внесат уют и артистичен дух във всеки дом с ловко вплетените в творбите национални обичаи. Авторката ще даде опция на всеки клиент да се включи в работилница на място и да сътвори свое неповторимо произведение.

Посещаемостта на фермерските пазари на Lidl пораства всяка година, като от старта си през 2020 година досега те са дали опция на десетки хиляди консуматори от София, а през лятото и в някои от най-популярните морски курорти, да пазарят свежи и качествени артикули непосредствено от локални производители. В досегашните 36 издания на пазарите над 123 фермера от 58 обитаеми места са предложили на посетителите богато многообразие от биосертифицирани зеленчуци, хлебни и месни произведения, както и мед, вино, билкови тинктури и авторски произведения от дървесина, като всяка година броят на производителите се усилва и разнообразието става все по-голямо.

В отговор на възходящия интерес през 2023 година фермерски пазари на Lidl ще има и на две нови морски местоположения – в град Варна и Балчик, като се чака те да се проведат през юни и юли. През летните месеци срещи лице в лице на производители с клиенти ще има още и на паркингите пред Lidl в с. Равда, Созопол и в курорта „ Св. Св. Константин и Елена ”.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР